Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: «ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ Δημοσίου Υπαλλήλου μέσα στο 2015»

Γ. Κατρούγκαλος: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ Δημοσίου Υπαλλήλου μέσα στο 2015
«Ιδεολογικά ζητήματα και όχι τεχνικές διαφορές» χαρακτήρισε τα όσα αναφέρονται στο απόρρητο δισέλιδο του ΔΝΤ, που διέρρευσε στον Τύπο, ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, και στο οποίο εμφανίζεται να "κολλάει" η συμφωνία με τους δανειστές, μεταξύ άλλων, και στην επαναπρόσληψη απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο κ. Κατρούγκαλος για το ίδιο θέμα επισήμανε, πως η επαναφορά των «αδίκως» απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων γίνεται σε συμφωνία με τους Θεσμούς, και πως το όλο το θέμα ανέκυψε από την εσωτερική αντιπολίτευση - την οποία χαρακτήρισε "λαγό" - «και μετά ακολούθησαν οι Θεσμοί», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο STAR και τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.

«Να ανοίξει η "ψαλίδα" ανάμεσα στον κατώτατο και τον ανώτατο μισθό στο Δημόσιο» ζήτησαν τα κλιμάκια των Θεσμών, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, απαντώντας στο ερώτημα, εάν ισχύει το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», που κάνει λόγο για "ψαλίδι" 12% στους μισθούς των νεοπροσλαμβανομένων Δημοσίων Υπαλλήλων. 

«Εμείς συζητάμε επί της αρχής και σε καμία περίπτωση νέες μειώσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων και ειδικότερα των κατώτερων. Οι δανειστές μίλησαν ακόμη και για μισθό 800 Ευρώ στο Δημόσιο όπως αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης» συμπλήρωσε επί του θέματος ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Αλίμονο δεν θα απολυθούν 10.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι» απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην πρόβλεψη του Μνημονίου για 14.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2015, ερωτηθείς σχετικά, επισημαίνοντας, πως η απόφαση αυτή δεν αποτελεί "αγκάθι" στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Τέλος, ο αν. Υπουργός είπε, πως δεν θα ισχύσει ο κανόνας 1:5 στις προλήψεις στο Δημόσιο (μία πρόσληψη για κάθεπ έντε αποχωρήσεις», λέγοντας πως, το πρόβλημα στο Δημόσιο δεν είναι ποσοτικό, αλλά πως θα λειτουργήσει καλύτερα, βάσει των αναγκαίων σε αριθμό Δημοσίων Υπαλλήλων.
----------------------------
Πηγή: epoli.gr
----------------------------