Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

"ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 12/5/15

Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων την Τρίτη 12 Μαίου 2015 τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμον ιερά Μονή. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης,την Δευτέρα 11-5-05-2015 στις 19.00 εψάλει Μέγας λαμπρός εσπερινός και οι εκδηλώσεις για τον προστάτη πολιούχο μας όσιο Θεόδωρο κορυφώθηκαν το πρωί της Τρίτης 12-05-2015 με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία. 



Τελέστηκε αρχιερατικό συνλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου,προσκεκλημένου του Ποιμενάρχη μας κ.κ.Σεραφείμ. Στη συνέχεια ακολούθησε η ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου στον περίβολο του μοναστηρίου μετά του Ιερού κλήρου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, συνοδευόμενη από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Νησιού,Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών,του κ.Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, του Βουλευτή της Ν.Δ.στην Α' Πειραιά και Νήσων κ.Κώστα Κατσαφάδου που βρίσκεται στο νησί μας από την Δευτέρα το απόγευμα τιμώντας τον προστάτη και πολιούχο μας, και πλήθος κόσμου από όλα τα Κύθηρα.

Παρά τον άστατο καιρό ο κόσμος συνέρευσε στο ιερό προσκύνημα από νωρίς το πρωί για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τον προστάτη του. Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, πολυμελής αντιπροσωπεία επισκεπτών από την Κορώνη της Μεσσηνίας ήταν παρούσα στις εορταστικές εκδηλώσεις.
---------------------------------
Πηγή: AdelinFM
---------------------------------