Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ

Στις 8.20 το πρωί της Δευτέρας το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου CHINOOK προσγειώθηκε στον Αερολιμένα των Κυθήρων "Αλέξανδρος Ωνάσης" μεταφέροντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Πάνο Καμμένο συνοδευόμενο από την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Δούρου ,τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κύριο Χατζηπέρο, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κύριο Παπαχριστόπουλο μαζί με κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών που παρέμειναν και παρείχαν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στο νοσοκομείο των Κυθήρων. 


Μετά την προσγείωση για ένα δεκάλεπτο περίπου απογειώθηκε ξανά με προορισμό τα Αντικύθηρα συνοδευόμενο αυτή την φορά από τον Δήμαρχο Κυθήρων κύριο Στράτο Χαρχαλάκη.

Ο υπουργός ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους των Αντικυθήρων οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και στις 11.00 επέστρεψε στα Κύθηρα.

Επισκέφτηκαν το Ναυτικό Παρατηρητήριο της Αγίας Ελέσας και κατόπιν το ιερό προσκύνημα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας όπου και προσκύνησαν.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κύριος Σεραφείμ στο Ηγουμενείο της Ιεράς Μονής και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα. 





















Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο των Κυθήρων όπου τους υποδέχτηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κύριος Μεγαλοκονόμος, χαιρέτισαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του νοσοκομείου με την προσδοκία της βοήθειας από την πολιτεία.
Μια σύντομη αναφορά στα προβλήματα αλλά και τις ενέργειες έκαναν και η Περιφερειάρχης κυρία Δούρου καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Κύριος Χαρχαλάκης.

Έγιναν δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στο Λιβάδι στο εστιατόριο "Καραβουσάνος".

Στη διάρκεια του γεύματος ο Δήμαρχος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους επισήμους και αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα. Τον λόγο πήρε και ο Γιώργος Κασιμάτης Συνταγματολόγος αναφερόμενος στις σημερινές συγκυρίες. 
















Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα με θερμά λόγια τον κύριο Κασιμάτη τον οποίο θεωρεί ως πρωτεργάτη ενάντια στο μνημόνιο και την κατοχή της χώρας από την Τρόικα.
Αποχαιρετώντας ο υπουργός κύριος Πάνος Καμμένος είπε στους παρευρισκόμενους :

"Κατά την επίσκεψή μου διαπίστωσα το υψηλό φρόνημα των κατοίκων των Κυθήρων και Αντικυθήρων και αυτό που θέλω να πω σαν κατάληξη της επίσκεψης μου στα δύο αυτά νησιά είναι ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο κυρίως το ελληνικό κράτος στο σύνολο του θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους, τους ανθρώπους που κρατάνε το εθνικό φρόνημα και την ελληνική σημαία με περηφάνια."

Μετά το πέρας της αποστολής ο υπουργός και οι επίσημοι που τον συνόδευαν αναχώρησαν με το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από το αεροδρόμιο των Κυθήρων στις 16.00 ακριβώς .
----------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
----------------------------------------