Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Στα άκρα η κόντρα Περιφέρειας Αττικής - ΚΕΔΕ (Γ. Πατούλη)...

«Εδώ και μέρες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επιχειρεί να ορίσει ένα πεδίο αντιπαράθεσης με την Περιφέρεια Αττικής. Σε μία κρίσιμη περίοδο δοκιμασίας για τη Χώρα, προσπαθεί να οριοθετήσει πεδίο σύγκρουσης μεταξύ του Α’ και του Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης».

Αυτό τονίζουν ανώτατες πηγές της Περιφέρειας Αττικής, σχολιάζοντας την επιστολή που έστειλε, σήμερα, στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αναφορικά με το θέμα της καταγγελίας Δημάρχων της Αττικής, για εκβιασμό, από τον Αντιπεριφερειάρχη Β.Τ. Αττικής, Γιώργο Καραμέρο και την "αντίδραση" της Περιφερειάρχου Αττικής στις καταγγελίες αυτές.

Οι ίδιες ανώτατες πηγές κάνουν λόγο για «απαράδεκτη προσπάθεια» του Προέδρου του ΚΕΔΕ, «που μειώνει το κύρος της Αυτοδιοίκησης, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως αυτούς "των μεσαζόντων", "με ή χωρίς Περιφέρειες" αναφερόμενος στο ρόλο των Περιφερειών».

«Επιχειρεί να προσωποποιήσει μία σοβαρή διαδικασία, όπως αυτή της διαχείρισης κονδυλίων προς όφελος των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, για λόγους μικροπολιτικής τακτικής» συμπληρώνουν.

Τέλος, τονίζουν, πως «η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, σοβαρά και συστηματικά, εργάζεται και θα εργάζεται, προκειμένου να υλοποιεί εκείνες τις πολιτικές που βοηθούν άμεσα τους συμπολίτες μας, χωρίς να επιδίδεται σε επικοινωνιακές στρατηγικές, επιστολών, δηλώσεων, απαντήσεων και άλλων Δελτίων Τύπου, που υποκρύπτουν προφανώς και άλλες επιδιώξεις. Γιατί όλοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι, το "λακωνίζειν εστί" φιλοσοφείν και ότι απαιτείται αυτοσυγκράτηση και σοβαρή δουλειά».
-----------------------------
Πηγή: aftodioikisi.gr
-----------------------------