Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

¨Βιτσέντζος Κορνάρος" vs "Παναγία Τήνου"

Το "Βιτσέντζος Κορνάρος" ταξιδεύει πια προς Μήλο-Σαντορίνη κ.λ.π...  Σύμφωνα με τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί το πλοίο έπρπε να αντικατασταθεί με κάποιο νεώτερο αλλά φυσικά λόγω των συνθηκών της οικονομίας αλλά και το απέραντο χάλι της χώρας και κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες όλα τα "κοντράτα" έσπασαν και παντού κυριάρχησε το "Δίκαιο του εφοπλιστή".

Το ανύπαρκτο υπουργείο σαν ομονοής μουζίκος συμμορφώθηκε απόλυτα με τις εντολές των "αφεντικών" και μιμούμενος την στάση προς την τρόϊκα απλά συναίνεσε σε όλα απλά κουνώντας το κεφάλι και υψώνοντας τα οπίσθια.



Και ω! του θαύματος . Ξαφνικά και χωρίς να έχει γνώση κανένας ενδιαφερόμενος η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε την αλλαγή {πρόσκαιρη ισχυρίζονται, αλλά εάν τους "κάτσει" προβλέπω να γίνει μονιμώτερη του μονίμου} του πλοίου με ένα όχι φυσικά νεώτερο, αλλά ακόμη γηραιώτερο πλοίο. Και εγένετο το "Παναγία Τήνου" ναυπήγησης του 1972, δηλαδή 43 ετών !!!! 

Όλα και όλοι αυτές τις μέρες γυρνάνε σαν σβούρες ψάχνοντας τις ψήφους των πολιτών και διεκδικώντας την εμπιστοσύνη τους για μια Νέα Ελλάδα, μας λένε.....

Δεν θα έχουν φαίνεται μπεί καθόλου σε αυτά τα "μουσεία" της ναυπηγικής που κυκλοφορούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ενάντια στους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοϊας για την επιβατηγό ναυτιλία. Γιατί εάν είχαν μπεί τότε δεν θα μιλούσαν για Νέα Ελλάδα αλλά για την παλαιά Ζιμπάμπουε......

Και ακόμη χειρότερα γιατί ύστερα από 3μηνη παραμονή και μετονομασία του πλοίου ανακοινώθηκε σήμερα η αναχώρηση του για τις 20:00. Οι επιβάτες, που πολλοί από αυτούς δεν είχαν ενημερωθεί και είχαν κατέβει από τις 4 το απόγευμα για να φύγουν με τον Κορνάρος, έπειτα από τόσες ώρες ταλαιπωρίας επιβιβάστηκαν στο πλοίο και περίμεναν την αναχώρηση. 

Και τότε η ΑΛΗΤΕΙΑ της πλοιοκτησίας μέσω του πλοιάρχου κάλεσε την Λιμενική αρχή να ελέγξει τον κώδικα  ISM (International Safety Management) του πλοίου {ISM νοείται ο Διεθνής Κώδικας Διαχείρισης για την Ασφαλή Λειτουργία των Πλοίων και για την Πρόληψη της Ρύπανσης}

Πρέπει να σημειωθεί ότι μια σωστή τέτοια επιθεώρηση χρειάζεται τουλάχιστον 12 ώρες για να γίνει σωστά και να μην παρουσιάζονται φαινόμενα τύπου Norman Atlantic, με τις "ξεπέτες" των δήθεν επιθεωρητών.

Οι ανάλγητοι λοιπόν χρησιμοποιώντας τους ταλαίπωρους επιβάτες σαν ΟΜΗΡΟΥΣ επήραν αυτό που ήθελαν αλλά έχοντας σαν εγγύηση την αγανάκτηση των επιβατών.....  Και το πλοίο απέπλευσε.....
 

Ο τρίτος κόσμος είναι πολιτισμένος ........

Η Ελλάδα δεν είναι καν τρίτος κόσμος είναι απλά η ΤΡΙΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ......

Την Δευτέρα ίσως να είναι μια άλλη Ελλάδα ..... Όπως ισχυρίζονται τουλάχιστον...... Προσοχή όμως γιατί αν δεν είναι και αυτή την φορά ....τότε απομένει το ... ΣΚΟΤΑΔΙ......!!!!!!!!
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------