Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Το «άντε γειά» της Πατριανάκου… που άφησε εποχή εσωκομματικού ελέγχου!

“ Ήταν μια χαρακτηριστική και τροχιοδεικτική βολή της λάκαινας πολιτικού προς κάθε υπουργό που δεν είχε «αυτιά» να ακούσει για τα ζητήματα και αιτήματα της Λακωνίας... ”

 «Οι πολίτες της Λακωνίας θα πρέπει να πούμε Άντε γεια...»

«...Προηγείται ο σχεδιασμός με βάση τα έργα υποδομής που υπάρχουν ήδη ή ο σχεδιασμός, γίνεται με βάση τις αναπτυξιακές προοπτικές; Διότι αν δεν συμβαίνει το δεύτερο, τότε εμείς οι πολίτες της Λακωνίας θα πρέπει να πούμε «Άντε, γεια». Εν έτει 2014, είμαστε ο μοναδικός νομός στην Πελοπόννησο που δεν έχει ακόμη αυτοκινητόδρομο, δεν έχει βασικά έργα υποδομής, δεν έχει αεροδρόμιο, δεν έχει σιδηρόδρομο, δεν έχει τίποτα από αυτά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις συνδυαστικές μεταφορές». (Επίκαιρη Ερώτηση, 7/02/2014)

Πριν από έναν χρόνο, με την Κυβέρνηση Σαμαρά σαφώς πιο ισχυρή απ’ ότι σήμερα, η βουλευτής Πατριανάκου «έγραφε» ιστορία με το λακωνικό «άντε γειά» που εξαπέλυσε ως προειδοποίηση στους υπουργούς της Κυβέρνησης. Ήταν μια χαρακτηριστική και τροχιοδεικτική βολή της λάκαινας πολιτικού προς κάθε υπουργό που δεν είχε «αυτιά» να ακούσει για τα ζητήματα και αιτήματα της Λακωνίας...

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η βουλευτής, είχε «ρίξει τον κύβο» για να σταματήσουν τα παιχνίδια, οι λεονταρισμοί και η κομματική γυμναστική σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου των Μολάων. Είχε καλέσει τον υπουργό να πάρει σαφή θέση και πρωτοβουλία για τη στήριξη των Νοσοκομείων της Λακωνίας.

«Το Νοσοκομείο Μολάων δεν θα κλείσει»

«...Η Λακωνία έχει χαρακτηριστικά παραμεθορίου περιοχής. Η Λακωνία δημογραφικά γερνάει. Ο πληθυσμός της μειώνεται και ταυτόχρονα, ενώ έχει μία πλούσια πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά, αισθάνεται υποβαθμισμένη και παραμελημένη. Για να δημιουργήσουμε αντίδοτο χρειαζόμαστε ένα ισχυρό σύστημα υγείας, ένα σύστημα υγείας που θα παρέχει σεβασμό και ασφάλεια όχι μόνο στους ηλικιωμένους πολίτες της, αλλά και σε αυτούς που θέλουμε να επανέλθουν πίσω για να αρχίσει πάλι να αναπνέει ο νομός... το Νοσοκομείο των Μολάων είναι ένα νοσοκομείο σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή και όλοι αγωνιούμε, διότι η πιθανή υποβάθμισή του ή υποστελέχωσή του μπορεί να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα και έχει και μια σειρά από ελλείψεις, στις οποίες θα αναφερθούμε και στη δευτερολογία αν χρειαστεί. Μου είχατε ζητήσει στις 8 Αυγούστου να διαβεβαιώσω δημόσια τους Λάκωνες πολίτες ότι το Νοσοκομείο Μολάων δεν θα κλείσει, δεν θα υποβαθμιστεί, αλλά, αντιθέτως, μέσω της κινητικότητας και τα δύο νοσοκομεία θα ενισχυθούν. Επειδή κάποιοι προσπαθούν να κάνουν κομματική γυμναστική εις βάρος των Λακώνων πολιτών, εις βάρος όλων όσων αγωνιούν και εις βάρος και των εργαζομένων που με υπέρβαση προσπαθειών δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, θα ήθελα, παρακαλώ, διαβεβαίωση από εσάς, κύριε Υπουργέ, ότι θα κάνετε τα πάντα, προκειμένου να παρέχουμε επαρκή κάλυψη και ασφάλεια με τις δύο νοσοκομειακές μονάδες και τα κέντρα υγείας στους Λάκωνες πολίτες».
(Επίκαιρη Ερώτηση, 2/12/2013)

Οι πολίτες περιμένουν από τη Φεβρωνία Πατριανάκου, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση να τηρήσει, με την ίδια Λακωνική ακρίβεια, τις αποστάσεις από όσους, ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο, θα θελήσουν να «παίξουν» με την προσδοκία και την ανάγκη των Λακώνων πολιτών.
----------------------------
Πηγή: notospress.gr
----------------------------