Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Προβάδισμα για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε νέα δημοσκόπηση [Τα ποσοστά]

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Rass, που δημοσιεύει, σήμερα, ο «Ε.Τ.», και διενεργήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων Εκλογών, o ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται της Ν.Δ. κατά 3,1%, από 3,4% που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ, ταυτόχρονα, έξι Κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, με τους ΑΝ.ΕΛ. να βρίσκονται μακριά από το στόχο του 3% και το ΚΚΕ να διεκδικεί, μαζί με «Το Ποτάμι» την τρίτη θέση.

Ενδιαφέροντα, τέλος, και τα ευρήματα, σχετικά με το εγχείρημα του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να ιδρύσει νέο Κόμμα, με το 92,4% των ερωτηθέντων να απαντά αρνητικά σε μία ενδεχόμενη ψήφισή του.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην «πρόθεση ψήφου»: 

- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 30,4%

- Ν.Δ.: 27,3%

- ΚΚΕ: 4,8%

- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4,7%

- Χ.Α.: 3,8%

- ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 3,5%

- ΑΝ.ΕΛ.: 2,5%

- ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: 1,4%

- ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 3,8%

- ΑΚΥΡΟ / ΛΕΥΚΟ: 2,6%

- ΑΔ. ΨΗΦΟΣ: 15,2%

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διατηρεί σταθερά την πρωτιά στην «καταλληλότητα Πρωθυπουργού» με ποσοστό 41,0%, έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ενώ «Κανένας» απαντά το 23,6%.

Το εγχείρημα του Γ. Παπανδρέου

Η έρευνα της Rass εστίασε και στο εγχείρημα του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να ιδρύσει νέο Κόμμα (δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη η ίδρυση του), με το 6,1% να απαντά, πως θα το ψήφιζε, ενώ το 92,4% όχι.

Η «δεξαμενή» των ψηφοφόρων του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (19,0%), ενώ από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. "παίρνει" το 5,3% και από τη Ν.Δ. το 3,9%.
----------------------
Πηγή: epoli.gr
----------------------