Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«Βιομηχανία» νόμιμων προσλήψεων έχει στήσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ντινόπουλος

Φαίνεται πως ένας Έλληνας υπουργός ζήλεψε την υπεροπλία του Λευκού Οίκου και βάλθηκε να μετατρέψει το γραφείο του σε δυτική πτέρυγα. Δεν είναι άλλος από τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος έχει εξοπλίσει το επιτελείο του όχι με έναν, ούτε με δύο, ούτε με πέντε αλλά με 19 (!!!) μετακλητούς-διοικητικούς υπαλλήλους, ειδικούς συνεργάτες και ειδικούς συμβούλους, δημιουργώντας έτσι μια… ποδοσφαιρική ομάδα στο υπουργείο του.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις διορισμών του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες είναι ανηρτημένες και στη Διαύγεια ΕΔΩ, ο κύριος Ντινόπουλος έχτισε αργά αλλά μεθοδικά την dream team του υπουργείου Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα:

-Στις 11 Ιουλίου αναρτάται στη Διαύγεια η απόφαση, σύμφωνα με την οποία γίνονται αρκετές προσλήψεις στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών. Ειδικότερα, τοποθετούνται οι μετακλητοί-διοικητικοί υπάλληλοι Γεωργία Χαραλαμπίδου, η Αθανασία Μανδύλη και η Στέλλα Μουρίκη. Ειδικοί συνεργάτες παρά τω υπουργώ τοποθετούνται η Αντωνία Βήχου, η Νεκταρία Ρούφη, η Δήμητρα Κούβαρη, ο Βασίλης Βαγενάς, ο Δημήτρης Τρούπος και ο Γιώργος Σύρμος (οι δύο τελευταίοι κορυφαία στελέχη της ΟΝΝΕΔ κατά το παρελθόν).

-Με ανηρτημένη απόφαση της 29ης Ιουλίου τοποθετούνται ως μετακλητοί υπάλληλοι στο γραφείο του κυρίου Ντινόπουλου ο Σταύρος Αποστολίδης και η Κυριακή Κασάπη.

-Στις 13.8 ο υπουργός επανέρχεται και υπογράφει απόφαση, με την οποία ο Ιωάννης Τζήμας τοποθετείται σε θέση ειδικού συμβούλου. Λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ο κύριος Ντινόπουλος προβαίνει σε ακόμα δύο αποφάσεις. Στις 20 Αυγούστου αναρτάται απόφαση διορισμού της Μαρίας Κουκούλη σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, ενώ στις 22 Αυγούστου τοποθετεί την Στέλλα Φρονίμου ως μετακλητή και τον Στέφανο Καπούλα ως ειδικό επιστημονικό συνεργάτη.

-Και οι τοποθετήσεις δεν έχουν τέλος! Έτσι, την 1η Σεπτεβρίου ο υπουργός κάνει ποδαρικό στο φθινόπωρο τοποθετώντας την Καλλιόπη Μπεζεβέγκη-Πολέμη και την Μαρία Αποστολοπούλου ως ειδικές επιστημονικές συνεργάτιδές του.

Έτσι, με τις τελευταίες δύο τοποθετήσεις, οι αποφάσεις διορισμού αφορούν 19 άτομα. Αν μάλιστα σε αυτά αθροίσει κανείς και τον Παναγιώτη Μπουφούνα, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού, ο οποίος αποσπάστηκε εκεί από την κεντρική διοίκηση του υπουργείου Παιδείας, τότε το team του υπουργού αριθμεί 20 άτομα, αριθμός, ο οποίος είναι εξωπραγματικός, εκτός και αν ο υπουργός έχει σκοπό να οργανώσει κάποια ποδοσφαιρική ομάδα.

Φυσικά, ο υπουργός δεν μπορεί να διαψεύσει τους διορισμούς, καθώς αδιάψευστος μάρτυρας δεν είναι άλλος παρά η ίδια η υπογραφή του, η ο οποία κοσμεί όλα τα επίμαχα έγγραφα των διορισμών στο υπουργείο Εσωτερικών και τα οποία είναι ανηρτημένα στη Διαύγεια μαζί με όλες τις υπόλοιπες διοικητικές πράξεις του υπουργείου.

Επί της ουσίας, ο κύριος Ντινόπουλος δεν παρανομεί, απλά σε μια τέτοια περίσταση επανέρχεται η ουσία της περίφημης δήλωσης του Γιώργου Βουλγαράκη πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Επί της ουσίας, ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να υποστηρίξει την ανάγκη του υπουργού να πλαισιώνεται από μόλις 20 συνεργάτες.

Κάνοντας πάντως και μια σύγκριση με άλλους υπουργούς που ανέλαβαν για πρώτη φορά κάποιο χαρτοφυλάκιο, βλέπουμε πως ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης, έχει προσλάβει μόνο 3 άτομα σε θέσεις ειδικών συμβούλων, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασιλης Κικίλιας μένει στους 10 μετακλητούς, ειδικούς συμβούλους και επιστημονικούς συνεργάτες. Με άλλα λόγια, ο κύριος Ντινόπουλος ανακηρύσσεται με το σπαθί του πρωταθλητής των διορισμών, φυσικά με τα χρήματα των φορολογουμένων.
-----------------------------------------------------
Πηγή: koolnews.gr-Γιώργος Ευγενίδης
------------------------------------------------------