Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Απάντηση στον κ.Παναγιώτη Μπαχτή σχετικά με το δημοσίευμα μας "Ο Δρόμος έχει την δική του ιστορία"


Κατ' αρχάς επικροτώ το Υ.Γ. στην απάντηση του κ. Μπαχτή ότι ουδέποτε υπήρξαμε συνάδελφοι {μια και έτσι αισθάνεται - όπως θα ήταν φυσικό να αισθάνεται κάθε άσχετος η έστω κάποιος "δόκιμος¨της δημοσιογραφίας}, και δεν θα επιμείνω σε αυτό.....

Εν συνεχεία θα αναφερθώ πιο απλά, γιατί ίσως είναι δύσκολο να διαβάσει κανείς σωστά την ελληνική γλώσσα όταν δεν την κατανοεί πλήρως, στο όλο θέμα.

Επαναλαμβάνω λοιπόν :

1) Σε ποιό σημείο ακριβώς είδε ο κ. Μπαχτής, αλλά και όσοι βιάστηκαν να επικροτήσουν την απάντηση του, ότι αμφισβήτησα την αναγκαιότητα για αποκατάσταση του οδοστρώματος η την άμεση επισκευή του, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες εργασίες;;;;

Σαφώς αναφέρω ότι το θέμα το έχουμε αναδείξει και εμείς στο παρελθόν και κατόπιν των διαβεβαιώσεων από Περιφέρεια και Δήμο αλλά και Αποκεντρωμένη διοίκηση, αναμένουμε την ολοκλήρωση του όπως και των υπολοίπων εν εξελίξει έργων, πάνω στο νησί.
Εκτός και αν προτιμάει ο νέος Δήμαρχος να δώσει εντολή να τελειώσουν τα έργα και έπειτα να τσοντάρουμε όλοι να του πηγαίνουμε προμήθειες στο κελί του στον Κορυδαλλό, δηλαδή να ακολουθήσει τις παλιές τακτικές, τακτικές που έφεραν σε απελπιστική θέση τους προηγούμενους Δημοτικούς άρχοντες......

2) Αναφέρθηκα καθαρά ότι υπήρξαν παραβάσεις τις οποίες μη έχοντας την απαραίτητη πληροφόρηση αγνόησε ο κ. Μπαχτής στο άρθρο του και απλά φροντίσαμε να συμπληρώσουμε την ενημέρωση περί αυτών.

Δηλαδή από μέρους της Περιφέρειας αγνοήθηκαν κάποιοι κανόνες υποβολής των έργων, που ήδη έχουν αναφερθεί και είναι γνωστές, με αποτέλεσμα να εμπέσουν στην αντίληψη της αποκεντρωμένης διοίκησης και να υπάρξει όλη αυτή η καθυστέρηση με την τελική εντολή εκτέλεσης των έργων. Όπως είναι γνωστό έχουν δοθεί τα απαραίτητα έγγραφα και είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ θέμα του ελεγκτικού συνεδρίου για την έκδοση της απόφασης.

Ομοίως και για τα υπόλοιπα έργα {Διακόφτι-Χαλκός...} μια ανεπίτρεπτη αναφορά στην υπογραφείσα από την προηγούμενη δημοτική αρχή σύμβαση θεωρήθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση ως "συναλλαγή", και λόγω και του πρόσφατου παρελθόντος του Δήμου μας, απετέλεσε θέμα προς εξέταση από το ελεγκτικό συνέδριο.

{Σημείωση: Αυτό σημαίνει κ. Μπαχτή (μια και είσαι ακόμη μαθητής δημοσιογραφίας σε ιδιωτικό ΙΕΚ) : ΕΡΕΥΝΑ δημοσιογραφική - Δηλαδή επαφή με όλες τις πλευρές για άντληση πληροφοριών και σωστή ενημέρωση, χωρίς υστερισμούς και επιδείξεις πυγμής η μανιφέστα τύπου Χ.Α.}

3) Φυσικά στρέφοντας τα βέλη και αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη με άσχετα με το το αντικείμενο θέματα {ίσως ένα από τα διδασκόμενα μαθήματα από τους μοντέρνους δημοσιογράφους δασκάλους του ΙΕΚ} είναι ένας τρόπος να βγάλει ο κ. Μπαχτής το ερώτημα που του ετέθη και στο οποίο φυσικά δεν απάντησε:

Το κάνω το ερώτημα και πάλι και καλείται να απαντήσει ευθέως χωρίς υπεκφυγές για σουτιέν και μόρια:
"Έχω τις εξής απορίες:
τα ίδια χάλια δεν είχε ο ίδιος δρόμος και πριν μήνες;
τις ίδιες λακούβες δεν είχε και τον Φεβρουάριο...Μάιο....Ιούλιο;
τα ίδια ακροβατικά δεν κάναμε και πολύ πριν τις εκλογές με τα αυτοκίνητά μας;
τότε πού ακριβώς ήταν το καταγγελτικό ύφος του συναδέλφου;

Άραγε όταν ο συνάδελφος φιλοξένησε στο στούντιό του τον πρώην Δήμαρχο κ. Κουκούλη προεκλογικά (που επί 8 χρόνια δεν έριξε ούτε μια φτυαριά τσιμέντο στο σημείο αυτό) τον ρώτησε για το θέμα με τον ίδιο αυστηρό τόνο ή φρόντισε να μην τον φέρει σε δύσκολη θέση και προτίμησε να το αφήσει για τη νέα δημοτική αρχή που έτσι και αλλιώς όλοι γνωρίζαμε ότι θα είναι άλλη;"

4) Άφησα τελευταίο ένα θέμα προσωπικό καθαρά.

α) Τα blogs είτε της Google είτε της Wordpress η οιαδήποτε άλλα είναι ΠΑΝΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ. Το ίδιο και το δικό σου και ολονών.

Εκτός όμως αυτού διαθέτω και αρκετές σελίδες σε δικό μου ιδιωτικό σέρβερ στην Αμερική που πληρώνω από την τσέπη μου ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ και χωρίς να έχω ζητήσει από ΚΑΝΕΝΑ ούτε ένα ευρώ, και ΠΡΟΚΑΛΩ έστω και έναν να πεί το αντίθετο, αντίθετα με άλλους που και δωρεάν blog έχουν και διαφημίσεις τσιμπάνε.....

Η πληροφόρηση κ. Μπαχτή δεν είναι απλό "κουτσομπολιό" τοπικό. Η πληροφόρηση κ. Μπαχτή σημαίνει σφαιρική πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν είτε αυτό είναι ιατρικό η πολιτικό η κοινωνικό η οιοδήποτε θέμα.
Και σε πληροφορώ ότι σύμφωνα με τα στατιστικά της σελίδας το αναγνωστικό κοινό ανταποκρίνεται θετικά, διότι πια το Κυθηραϊκό κοινό συνήθισε να διαβάζει σωστά και επιθυμεί αυτού του είδους την πληροφόρηση και όχι την στείρα μονόπλευρη. Τα ενδιαφέροντα όλων έχουν περάσει τα στενά όρια και έχουν επεκταθεί και σε αυτό φυσικά δεν νομίζω ότι έχεις συμβάλλει στο ελάχιστο.

Δεν πειράζει όμως σιγά-σιγά θα μάθεις και εσύ με τα χρόνια τι σημαίνει πληροφόρηση.

β) Το "ρεπορτάζ δωματίου" όπως το οναμάζεις γίνεται εξ ανάγκης και αν μάθεις, αργότερα φυσικά, να χρησιμοποιείς το τηλέφωνο και το μυαλό και προπάντων την ελληνική γλώσσα θα καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να τρέχεις σαν τον Βέγγο για να οργανώσεις οτιδήποτε η να γράψεις οτιδήποτε. 

Εξάλλου δυστυχώς δεν επέλεξα εγώ ο ίδιος αυτή την κατάσταση ούτε είμαι ευτυχής που δεν μπορώ να μετακινηθώ λόγω ασθένειας και είναι ντροπή πραγματικά σε ένα νέο άνθρωπο να σκέφτεται έτσι και να προτάσσει την φυσική μου αυτή αδυναμία σαν μειονέκτημα. Τουλάχιστον μια συγνώμη την οφείλεις, ιδιάλλως λυπάμαι ειλικρινά για το τρόπο σκέψης σου.

γ) Θα κλείσω μια και έξω αυτή την συζήτηση με απλά λόγια:

1.- Δεν με ενδιαφέρει ποιά δημοτικη η περιφερειακή αρχή είναι στην εξουσία.
2.- Τα θέματα όπως παρουσιαζόντουσαν θα παρουσιάζονται πάντα αλλά με την εξήγηση τους και χωρίς ουδεμία εμπάθεια πλην της αναγκαιότητας καλυτέρευσης αλλά με υγιείς και νόμιμες μεθόδους, της ζωής των κατοίκων.
3.- Οτιδήποτε παλαιό και σάπιο θα με βρίσκει πάντα απέναντί του καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με κομματικές η παλαιολιθικές απόψεις.
4.- Δεν πρόκειται να συνεχίσω αυτή την συζήτηση έτι περαιτέρω διότι δεν είναι σκοπός μου η αντιπαράθεση αλλά η απλή αλήθεια.
5.- Επίσης θα παρακαλέσα οιουσδήποτε "μέντορες" να κοιτάξουν τα του "οίκου" τους και τα δικά τους προβλήματα που σε λίγο θα πολλαπλασιαστούν
6.- Και επι τη ευκαιρία της επίσκεψης του Ισπανού Πρωθυπουργού "hasta la vista"
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------