Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

‘Όχι’ του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Αργυρούπολης

Ομόφωνα αρνητικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Αργυρούπολης (400/150 Kv) του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
 
Το θέμα συζητήθηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου, παρουσία Δημάρχων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, συλλόγων και κατοίκων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης. 

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πρότεινε το Σώμα να προχωρήσει σε αρνητική γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ, παρά τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. 

Η έλλειψη εναλλακτικών σεναρίων για τη χωροθέτηση του ΚΥΤ, η αρνητική άποψη των τοπικών κοινωνιών των περιοχών, όπως αυτές εκφράζονται στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης και τα έγγραφα που τις συνοδεύουν καθώς και οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν την Περιφερειακή Αρχή στην αρνητική πρόταση, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής
Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr