Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ναυτικό Μουσείο Ανάδειξης και Προβολής της Ναυτικής Παράδοσης και Αρχαιολογικό Μουσείο στη Νεάπολη της Δημοτικής Ενότητας Βοιών.

Με την ολοκλήρωσή τους στο εγγύς μέλλον τα Βάτικα θα έχουν δυο σημαντικά ακόμα στολίδια να συμπληρώσουν στον μοναδικής ομορφιάς τόπο των Βατίκων.

Στόχος των μουσείων είναι η προβολή και η διατήρηση της ναυτικής παράδοσης, η συγκέντρωση και η συντήρηση πάσης φύσεως αντικειμένων και κειμηλίων που σχετίζονται με το παραδοσιακό επάγγελμα των περισσοτέρων Βατικιωτών και ένα αρχαιολογικό μουσείο που θα αναδείξει αρχαιολογικά ευρήματα σημαντικής ιστορικής αξίας, μέσα από μια περιήγηση στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό στο βάθος των αιώνων .

Τα δυο μουσεία και το Ναυτικό και το Αρχαιολογικό, εμπλουτίζουν την περιοχή σε πνευματικό επίπεδο ευαισθητοποιώντας παράλληλα τον κόσμο στη διατήρηση της παράδοσης, στην προστασία της θάλασσας , να γνωρίσουν όλοι την ιστορία του τόπου τους και φυσικά τα δυο μουσεία να είναι δυο πόλοι έλξης για την ανάπτυξη της επισκεψιμότητας τουριστών στη Νεάπολη όπου θα στεγάζονται τα δυο μουσεία.









-----------------------
Συμβαίνει Τώρα
-----------------------