Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Γιάννη Κασιμάτη

Αγαπητοί φίλοι

Με την αιφνιδιαστική  διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών η χώρα μας οδηγείται σε νέες εκλογές σ’ ένα κλίμα μεγάλης πόλωσης, αγανάκτησης και έντονης ανησυχίας για το μέλλον.

Επειδή κι εγώ θεωρώ ότι αυτή η εκλογική μάχη θα είναι μία από τις πιο κρίσιμες στη μεταπολεμική Ελλάδα, δέχτηκα την πρόσκληση από το Ποτάμι  να είμαι υποψήφιος στις εκλογές αυτές στην Α’ εκλογική Περιφέρεια Πειραιά.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Κύθηρα (Καλοκαιρινές/Καρβουνάδες). Τα τελευταία 25 χρόνια ζω με την οικογένειά μου στο Λονδίνο, όπου δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο χώρο των χρηματιστηριακών επενδύσεων.


Από τη θέση, λοιπόν, πλέον του υποψηφίου στην Α’ εκλογική Περιφέρεια Πειραιά, καλώ όλους όσους έχουν ιδέες παρόμοιες με το Ποτάμι, να συστρατευθούν κοντά μας και να ενισχύσουν τις θέσεις αυτές, τις οποίες θεωρούμε αναγκαία συνθήκη για την ομαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και για το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης την επομένη των εκλογών.

Σήμερα, που όλων οι συζητήσεις επικεντρώνονται ακριβώς στους φόβους και την οργή, που εκπέμπονται από τους δύο κύριους μονομάχους των εκλογών, το Ποτάμι σας καλεί σε μία ήρεμη τοποθέτηση για να συμβάλλετε με την ψήφο σας στην απομάκρυνση των χειρότερων φόβων, που θα μπορούσαν να προκύψουν μετά τις εκλογές και για το σχηματισμό μίας κυβέρνησης που θα μπορεί να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά και στη σωστή διαπραγμάτευση για την οικονομική διάσωση της χώρας μας.

Ανεξάρτητα από τις μέχρι σήμερα κομματικές θέσεις καθενός από μας και μακριά από επικίνδυνες πρακτικές, ανέξοδες κινήσεις εντυπωσιασμού, ξύλινη γλώσσα, λαϊκισμούς, αλλά και από τη σκοπίμως διαχεόμενη εμπάθεια και το μίσος που υποβόσκει παντού, σας καλώ να ψηφίσετε με γνώμονα τις ικανότητες και το ήθος των υποψηφίων και τη σαφήνεια και την ειλικρίνεια των θέσεων των κομμάτων που σας ζητούν την ψήφο τους. Ελπίζω το Ποτάμι και εγώ προσωπικά να βοηθήσουμε για να δημιουργηθεί ένα πιο πολιτισμένο κλίμα και να κάνουμε πράξη το στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου:

"...και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα..."

Δεν έρχομαι για να  φανώ  σε σας ένας ακόμη σωτήρας, ούτε κάποιος φωστήρας που έρχεται από το εξωτερικό με τις αποσκευές του γεμάτες με  μαγικές λύσεις, αφού τέτοιες λύσεις, απλά δεν υπάρχουν. Έρχομαι, γιατί πιστεύω ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε στην έξοδο της χώρας από την κρίση, καθένας με τις δικές του δυνάμεις και γνώσεις. Έχοντας καλή γνώση, κυρίως στις αγορές, γνώσεις που θα μπορούσαν να  βοηθήσουν την συγκεκριμένη στιγμή, θα ήθελα να συμβάλλω κι εγώ στις κρίσιμες αυτές ώρες. Η πολιτική για μένα ήταν πάντα ένας ελκυστικός χώρος και μου αρέσει η ενασχόληση με αυτήν.
--------------------------------
Γιάννης Π. Κασιμάτης
--------------------------------