Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο Πάνος ....Οι .."Πανακίες..." και το Παραμύθι...!!!

Ο Πάνος ο Κα{υ}μμένος κάλεσε τους νέους ψηφοφόρους να «κλειδώσουν τους παππούδες τους στο σπίτι την Κυριακή των εκλογών»!

Σε συνέντευξή του στο arcadiaportal.gr, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δήλωσε οι γηραιότεροι ψηφοφόροι «έχουν μπει στη λογική ότι είχαμε τέσσερα πιάτα φαΐ, μας έκοψαν τα τρία. Προκειμένου να προστατέψουμε το τέταρτο, θα πρέπει να συνεχίσουμε να πληγώνουμε την πατρίδα μας και να διαλύουμε τον κοινωνικό ιστό».

«Πρέπει να επέλθει κοινωνική δικαιοσύνη και για να γίνει αυτό στα χέρια πρέπει να πάρουν οι νέοι τα πράγματα. Για να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, υπάρχει ένας τρόπος, η ενεργή συμμετοχή στα κοινά», τόνισε με στόμφο ο Πάνος.

Εγώ θα ήθελα να του πώ ένα καλό διδακτικό παλαιό γιαπωνέζικο παραμύθι, όπως θα το έλεγα και στον γιό μου, αν ζούσε.

Και ας το διαβάσει αυτό το παραμύθι ο Πάνος για να ξέρει τι ακριβώς να πεί στον πιτσιρικά με το τραινάκι και να έχει και κάποιο νόημα αντί για "Πανακίες...."

Μια φορά λοιπόν, Πάνο παιδί μου, στη μακρυνή Ιαπωνική αυτοκρατορία λόγω αιφνίδιου θανάτου του γέρου αυτοκράτορα χρήστηκε αυτοκράτορας ο μικρότερος γιός του γιατί δυστυχώς οι άλλοι δύο μεγαλύτεροι είχαν χαθεί στον πόλεμο με την Κίνα.

Η πρώτη δουλειά του νέου αυτοκράτορα ήτανε να διορίσει παντού τους νέους φίλους του και συμβούλους οι οποίοι στην συνέχεια τον συμβούλεψαν ότι σιγά-σιγά πρέπει να αποσύρει από παντού όλους τους γεροντότερους αξιωματούχους.

Τελικά ο νέος αυτοκράτορας υπερέβαλε εαυτόν και έβγαλε νόμο ότι όλοι οι ηλικιωμένοι πρέπει να περιοριστούν σε ένα μεγάλο στρατόπεδο για να μην ενοχλούν και φέρνουν εμπόδια στην πρόοδο του τόπου.

Έτσι λοιπόν όλοι οι ηλικιωμένοι οδηγήθηκαν σε αυτό το στρατόπεδο και απομονώθηκαν τελείως από την υπόλοιπη κοινωνία.

Εν τω μεταξύ ο πόλεμος με την Κίνα συνεχιζόταν και οι ισχυροί Κινέζοι επικράτησαν στις περισότερες μάχες μέχρι που ανάγκασαν τον νεαρό αυτοκράτορα να συνθηκολογήσει ταπεινωμένος. Στην συνθήκη όμως υπήρχε και ένας όρος : Για να κερδίσει την ζωή του ο νεαρός αυτοκράτορας έπρεπε να απαντήσει σε ένα ερώτημα του κινέζου αυτοκράτορα που ήταν : "Από που ανατέλει πρώτα ο ήλιος;;;;"

Όπως είπαμε η νέα αυτοκρατορία του νέου αυτοκράτορα αποτελούνταν πια από νέους ανθρώπους. Όλα αυτά τα νέα παιδιά δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δούν την ανατολή γιατί δεν είχαν συνηθίσει να ξυπνάνε πολύ νωρίς, όπως άλλωστε οι περισότεροι νέοι ανέκαθεν.

Κάποιος από τους νεαρούς συμβούλους με περισότερο μυαλό πήγε κρυφά στο στρατόπεδο των ηλικιωμένων και βρήκε τον παππού του και τον ρώτησε, γιατί ήξερε ότι ο παππούς του σηκωνόταν πολύ νωρίτερα από το βγάλμα του ήλιου.

Ο παππούς του λοιπόν του είπε "Άκου παιδάκι μου : Ο ήλιος πριν βγεί από την Ανατολή πρώτα απ' όλα σκάει και κάνει μια αναλαμπή στην Δύση και μετά φαίνεται από την Ανατολή, άρα η Ανατολή ξεκινάει από την Δύση"

Ο νεαρός σύμβουλος έτρεξε και είπε την συμβουλή στον αυτοκράτορα και αμέσως εκείνος την μετέφερε στον κινέζο αυτοκράτορα. Η απάντηση ήτανε απόλυτα σωστή και ο κινέζος εκτίμησε ιδιαίτερα την σοφία του Ιάπωνα ομολόγου του. Φυσικά κράτησε τον λόγο του και επί πλέον τελικά αντί για ταπεινωτική συνθήκη απλά έκαναν μια συνθήκη Ειρήνης.

Όταν τελείωσαν όλα ο αυτοκράτορας ρώτησε τον νεαρό σύμβουλο που έμαθε την απάντηση και εκείνος του είπε την αλήθεια.

Ο αυτοκράτορας διέλυσε το στρατόπεδο των ηλικιωμένων που επέστρεψαν στην κανονική τους ζωή και στην πραγματική πρόοδο της κοινωνίας.

Σκέψου τα αυτά Πάνο αγόρι μου για να μπορείς και εσύ να τα πείς στα παιδιά σου μια και όπως πας σε βλέπω να γερνάς εκτός βουλής πια μια για πάντα.....

Άντε γεια λοιπόν και ...καλά γεράματα και εύχομαι να μην γεράσεις ποτέ......
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------