Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μακάβρια ευρήματα στο Φαρμακονήσι και την Ελευσίνα - Βρέθηκε ακέφαλο πτώμα γυναίκας!

Πτώμα γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στον όρμο 'ΘΟΛΩΝ' στις ανατολικές βραχώδεις ακτές της νήσου Φαρμακονησίου, ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ύπαρξη πτώματος στη συγκεκριμένη περιοχή, το οποίο εντόπισε ο κυβερνήτης του Α/Κ σκάφους “ΕΛΕΝΗ” Σ.Λ. 41. Στο σημείο μετέβη το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε πτώμα γυναίκας χωρίς κεφάλι και σε προχωρημένη σήψη και εν συνεχεία προέβη στην περισυλλογή και μεταφορά του στο λιμένα Λακκίου ν. Λέρου. Η σορός φυλάσσεται στο Κρατικό Θεραπευτήριο ν. Λέρου ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η ταυτότητα της γυναίκας αλλά θεωρείται δεδομένο ότι πρόκειται για φρικτή δολοφονική ενέργεια.

Στο μεταξύ, σε άλλο περιστατικό πτώμα ανδρός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία Ελευσίνας στη θέση “ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ”.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας από το Κέντρο Άμεσης Δράσης του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ύπαρξη ατόμου να επιπλέει στην ανωτέρω περιοχή.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν άνδρα να επιπλέει και τον ανέσυραν χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια όχημα του ΕΚΑΒ μετέφερε το ανωτέρω πτώμα το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Τέλος, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες για το θάνατο 53χρονου αλλοδαπού, μέλος του πληρώματος του Φ/Γ «LAMBAY» σημαίας Λιβερίας το οποίο βρισκόταν στις λιμενικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου “ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ”, στο Μυλάκι Αλιβερίου.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ελευθεροκοινωνίας του LAMBAY το οποίο προέρχονταν από τις ΗΠΑ με σκοπό την εκφόρτωση κάρβουνου στις ανωτέρω εγκαταστάσεις, εντοπίστηκε από μέλη του πληρώματος στο αμπάρι του πλοίου, ο ανωτέρω αλλοδαπός αναίσθητος και άμεσα του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, ιατρός του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου ο οποίος μετέβη στο πλοίο διαπίστωσε το θάνατο του 53χρονου αλλοδαπού ο οποίος ήταν ναυτολογημένος ως λοστρόμος στο Φ/Γ «LAMBAY». Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου.
----------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------