Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η αναγκαιότητα της εντατικοποίησης ελέγχου και ασφάλειας και προστασίας των παιδιών οδήγησε τον δήμο στο κλείσιμο των παιδικών χαρών στο δήμο Κυθήρων. 

Για να λειτουργεί μια παιδική χαρά απαιτείται να τηρούνται οι προυποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές καθώς και να είναι πιστοποιημένες για την καταλληλότητα τους. 


Για να δοθεί το ειδικό σήμα πιστοποίησης πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες αποστάσεις, ειδικά παιχνίδια και υλικά, κατάλληλος τάπητας ενώ η περίφραξη είναι απαραίτητη. 

Το κόστος για ένα δήμο είναι πολύ μεγάλο και για την κατασκευή τους και την συντήρηση τους . 

Σε ότι αφορά την πιστοποίηση καταλληλότητας λειτουργίας ,αυτή γίνεται από τριμελή επιτροπή που συγκροτείται από κάθε νομό με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αναλόγως των αναγκών είναι δυνατόν να συγκροτεί περισσότερες από μια επιτροπές. 

Η φωτογραφία είναι από την παιδική χαρά στο χωριό Λογοθετιάνικα όπου συναντήσαμε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μηνά Φαρδούλη και μας ενημέρωσε ότι η παιδική χαρά έκλεισε μέχρι να ελεγχθεί από επιτροπή αν πληρεί προυποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές για την λειτουργία της προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κύριο Κομηνό ο δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασία που χρειάζεται για να γίνουν μελέτες από ειδικό μελετητή καθώς οι παιδικές χαρές του δήμου καμία δεν έχει άδεια λειτουργίας.
--------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης 
--------------------------------------