Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Associated Press: «Το φάντασμα του νεοναζισμού δεν στοιχειώνει πλέον την Ελλάδα. Είναι εδώ για να μείνει»

Associated Press: «Το φάντασμα του νεοναζισμού δεν στοιχειώνει πλέον την Ελλάδα. Είναι εδώ για να μείνει»
«Το φάντασμα του νεοναζισμού δεν στοιχειώνει πλέον την Ελλάδα. Φαίνεται πως είναι εδώ για να μείνει», γράφει το Associated Press, που κάνει ανάλυση για το «ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα με ρίζες στους Ναζί», το οποίο καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις εκλογές, παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης της και οι περισσότεροι από τους βουλευτές της είναι στη φυλακή, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δολοφονίες, βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες και άλλους, εκβιασμούς και εμπρησμούς, όπως σημειώνει.

Το ποσοστό της δεν συγκρίνεται με το 9,39% που πήρε στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, στις οποίες η Χρυσή Αυγή ήταν επίσης τρίτη, ενώ είναι μικρότερο και από το 6,92% που κέρδισε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2012, αναφέρει το άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Ομως, σημειώνεται, λαμβάνοντας υπόψη την αποκάλυψη μίας σειράς εγκλημάτων που θεωρείται ότι διέπραξαν τα μέλη της ανάμεσά τους και η δολοφονία του αριστερού μουσικού Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβριο του 2013, το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι ακόμη πιο σημαντικό. «Δεν πρόκειται πλέον για μία οργισμένη ψήφο διαμαρτυρίας κατά των διεφθαρμένων πολιτικών. Είναι μία εδραιωμένη ψήφος και ένα σκληρό εκλογικό σώμα», σημειώνεται.

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία και αποτύχει να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά και αν δεν το πετύχει ούτε η ΝΔ.

«Η προοπτική της συνάντησης του Ελληνα προέδρου της Δημοκρατίας με έναν Μιχαλολιάκο με χειροπέδες και τη συνοδεία αστυνομίας, για να του ζητήσει να σχηματίσει κυβέρνηση προκαλεί ρίγη στην πολιτική τάξη. Και αν της δοθεί η ευκαιρία, είναι βέβαιο ότι η Χρυσή Αυγή θα την εκμεταλλευθεί στο μέγιστο για να γελοιοποιήσει τη δημοκρατία που περιφρονεί και της οποίας τα οφέλη προσπαθεί να εκμεταλλευθεί», καταλήγει το άρθρο.
-----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------------