Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 23/1/2015 - Σκληρή Δήλωση Δημάρχου για την Αιφνίδια Αντικατάσταση του Πλοίου

Με έκδηλη απορία παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες την κατάσταση σχετικά με τον απόπλου του ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ από τον Πειραιά, που αντικαταστάθηκε από το πλοίο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ, χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση του Δήμου και των τοπικών φορέων. Το επιβατικό κοινό βίωσε σήμερα ένα απίστευτο αλαλούμ τόσο αναφορικά με την ώρα αναχώρησης του πλοίου, όσο και με την πύλη από την οποία αυτή θα γίνει.

Ο κ. Δήμαρχος, από τα Αντικύθηρα όπου βρίσκεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Μόνο ερωτηματικά γεννά η ταλαιπωρία που από το πρωί υφίσταται το πολυάριθμο επιβατικό κοινό που πρόκειται να μεταβεί στα Κύθηρα και Αντικύθηρα προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, δικαίωμα κατοχυρωμένο συνταγματικά και αναφαίρετο ηθικά και νομικά. Λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ΛΑΝΕ και ΥΕΝ, σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ανευθυνότητας και ασυνεννοησίας (ουδείς απαντά στα τηλέφωνα, ουδείς δηλώνει αρμόδιος να δώσει πληροφορίες, το Λιμεναρχείο δεν έχει ιδέα τί ακριβώς συμβαίνει, τα sms πάνε και έρχονται και άλλα τέτοια ευτράπελα), αδυνατούν να ενημερώσουν υπεύθυνα το κοινό σχετικά με την αλλαγή πλοίου στα δρομολόγια του ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ. 

Η αλλαγή αυτή πρέπει να αιτιολογηθεί και ως προς τη σκοπιμότητά της και ως προς τον χρόνο που αυτή γίνεται. 
Συγκεκριμένα, ΛΑΝΕ και ΥΕΝ οφείλουν ΑΜΕΣΑ να απαντήσουν στα εξής: 

α) Γιατί αντικαθίσταται το ΚΟΡΝΑΡΟΣ και αν οι λόγοι αντικατάστασής του συνιστούν άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη και πώς αυτή αναλυτικά και συγκεκριμένα τεκμαίρεται, 

β) Πότε ακριβώς θα επιστρέψει το ΚΟΡΝΑΡΟΣ στα εγκεκριμένα του δρομολόγια στην άγονη γραμμή των Κυθήρων και Αντικυθήρων γ) γιατί δεν υπήρξε (από τη ΛΑΝΕ και το ΥΕΝ) καμία προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου που εκπροσωπεί τους χρήστες των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας, που είναι οι Δημότες. 

Ο Δήμος μας παρακολουθεί με προσοχή τα συμβάντα, συμβάντα που ούτε σε χώρα της Υποσαχάριας Αφρικής δεν συμβαίνουν, και δηλώνει πανέτοιμος να υπερασπιστεί με κάθε μέσο το δικαίωμα παροχής σύγχρονης και ασφαλούς ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας για τους Δημότες του, ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές προς το επιβατικό κοινό είναι ανεπίτρεπτες και καταδικαστέες, κυρίως όταν συμβαίνουν λίγες ώρες πριν τις βουλευτικές εκλογές παρακωλύοντας σοβαρά την ομαλή μετάβαση των ψηφοφόρων στα νησιά μας και την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας (γνωρίζουμε ήδη επιβάτες που ακύρωσαν τη μετάβασή τους), γεγονός που έχει και σοβαρές ποινικές προεκτάσεις. Τέτοιες συμπεριφορές, τέτοια ασυνεννοησία, τέτοια ανευθυνότητα, τέτοιος τραγέλαφος δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα". 
--------------------------------
Πηγή: kythira.gr
--------------------------------