Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου Κώστα Κατσαφάδου 15-1-15

Με φορείς του κλάδου της Υγείας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος σε χώρο εστίασης στο Μικρολίμανο.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο κ. Κατσαφάδος κατά την ομιλία του έθιξε «καυτά» θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Υγείας, όπως το μισθολογικό, η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ο ΕΟΠΥΥ και το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η ηλεκτρονική κάρτα υγείας.

«Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρέπει όχι μόνο να προσφέρει υπηρεσίες αλλά και να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Εδώ υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν έχουμε σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Είναι η άμεση προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση που έχω καταθέσει για την θεσμοθέτηση της ειδικότητας της επείγουσας ιατρικής. Είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και θα απαλλάξει γιατρούς από τα επείγοντα των νοσοκομείων, προκειμένου να καλύψουν θέσεις στις κλινικές,» επισήμανε ο κ. Κατσαφάδος.


Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, ο υποψήφιος βουλευτής παραδέχτηκε ότι στήθηκε πρόχειρα και δεν ευδοκίμησαν οι μελέτες για τη βιωσιμότητά του. «Υπάρχουν οφειλές του ΕΟΠΥΥ σε εσάς τους γιατρούς, κάτι που δεν είναι ανεκτό και δε χαρακτηρίζει ένα Κράτος ευθύνης και δικαίου. Ένα Κράτος που ζητά από τους πολίτες του να είναι συνεπείς, όταν το ίδιο δεν είναι,» υποστήριξε.

Ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε ότι πέρα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το επόμενο βήμα είναι η ηλεκτρονική κάρτα υγείας και το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, ενώ αναφερόμενος στην έλλειψη γιατρών στην Περιφέρεια, τόνισε ότι κίνητρό τους θα ήταν το μισθολογικό αλλά και το θεσμικό. «Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση αλλά χρειάζονται γενναία και ουσιαστικά κίνητρα για να καλυφθούν τα κενά στις δομές δημόσιας υγείας στην Περιφέρεια,» τόνισε.


Νωρίτερα, ο  κ. Κατσαφάδος συναντήθηκε με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για να μιλήσουν για τα προβλήματα του Συλλόγου.

Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων συζήτησε με εμπόρους και επιχειρηματίες για τα «λουκέτα» που έχουν αυξηθεί τα  τελευταία χρόνια, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του εμπορίου, την  εξάπλωση του παζαριού και το παρεμπόριο που πλήττει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Ο κ. Κατσαφάδος ενστερνιζόμενος τον προβληματισμό των επιχειρηματιών, δέχθηκε ότι υπάρχει κλίμα έντονης αβεβαιότητας και ανησυχίας στην αγορά και μίλησε για αποκατάσταση της κοινωνικής αδικίας, ενώ αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων δανείων των επιχειρήσεων.