Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου Κώστα Κατσαφάδου 07.01.2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εκδήλωση των δικηγόρων του Πειραιά παραβρέθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος μετά από πρόσκληση φίλων του, σε γνωστή καφετέρια στο κέντρο της πόλης.

Οι δικηγόροι από όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, οι οποίοι προσήλθαν στην εκδήλωση αψηφώντας τις ακραίες καιρικές συνθήκες, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Κατσαφάδο, αναγνωρίζοντας ότι ήταν ο πρώτος βουλευτής που έκανε επερώτηση για την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να μεταφερθούν τα Δικαστήρια στο κτήριο του «Κεράνη» επί της Λεωφόρου Θηβών.

Ο βουλευτής είχε επισημάνει ότι το κτήριο αυτό βρίσκεται εκτός των ορίων της πόλης, στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη, τονίζοντας τη δυσκολία πρόσβασης για τους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους δικηγόρους και κυρίως τους πολίτες, ενώ είχε αναφερθεί και στην υποβάθμιση της πόλης, την ώρα που εκτελούνται ή δρομολογούνται σημαντικά έργα και νέες υποδομές στον Πειραιά, όπως είναι το μετρό.

Ο κ. Κατσαφάδος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους δικηγόρους για την αποχή που πραγματοποίησαν, αντιδρώντας στο  νομοσχέδιο  που επιχείρησε να φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. 

Οι δικηγόροι εξέθεσαν στο υποψήφιο Βουλευτή και τον προβληματισμό τους για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που αποτελεί πάγιο αίτημα των ελεύθερων επαγγελματιών και ειδικά των μελών του κλάδου τους.