Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΜΕΝ: Ερχεται μείωση συντάξεων στο ΝΑΤ!

Προϋπολογισμός- τορπίλη για τις συντάξεις των ναυτεργατών έρχεται, εσπευσμένα, προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ, που είναι προγραμματισμένη για τις 2/12, όπως καταγγέλλει η ένωση μηχανικών (ΠΕΜΕΝ).

«Προϋπολογισμός» στην κατεύθυνση της κυβέρνησης για τσεκούρωμα των συντάξεων και των άλλων εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, με μηδενικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, περικοπή και κατάργηση επιδομάτων, για την διάλυση του ΝΑΤ, όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτης», τονίζει η ΠΕΜΕΝ. Και καταγγέλλει:

«Με χαλκευμένα στοιχεία και χωρίς να έχει γίνει Ισολογισμός από το 2003, με τους προηγούμενους Ισολογισμούς να έχουν γίνει κατά συμψηφισμό, ενώ χαρακτηριστική είναι η αναφορά που γίνεται «ότι μετά την λήξη του Γ’ Τριμήνου του 2015, θα γίνει επανεκτίμηση των στοιχείων και ανάλογα με την πορεία εξέλιξης του Προϋπολογισμού το οργανικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί αναλόγως».

Έτσι, η ΠΕΜΕΝ με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΝΑΤ, την ΠΝΟ και τα σωματεία των συνταξιούχων ναυτεργατών ζητάει την αναβολή του θέματος μέχρι «να προηγηθεί αναλυτική συζήτηση για την αιτία των ελλειμμάτων και τα μέτρα αντιμετώπισης της αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής, για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του ΝΑΤ, στα ναυτεργατικά σωματεία εν ενεργεία και συνταξιούχων, στην Ε.Ε της ΠΝΟ, στη βάση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει εφοπλιστές – κυβερνήσεις».
--------------------------------
Πηγή:  pireas2day.gr
--------------------------------