Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στα μέλη της Βιβλιοθήκης, στους φίλους που έχουν αγκαλιάσει το έργο μας και γενικότερα στο αναγνωστικό κοινό των Κυθήρων ότι η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη εμπλουτίσθηκε προσφάτως, και μάλιστα από σημαντική πηγή. Μετά από μεσολάβηση της κυρίας Αικατερίνης Κασιμάτη συναντηθήκαμε με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, δρ. Φίλιππο Τσιμπόγλου, ο οποίος αντιμετώπισε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αποτέλεσμα της εγκάρδιας επικοινωνίας και του προσωπικού του ενδιαφέροντος ήταν η αποστολή από την Εθνική Βιβλιοθήκη 258 τίτλων, μερικοί από τους οποίους αφορούν σε πολύτομα έργα.

Η κίνηση αυτή κατατάσσει τη δωρεά της Εθνικής Βιβλιοθήκης ως μία από τις γενναιότερες προσφορές προς την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων. Η ταυτότητα του δωρητή τής προσδίδει εξαιρετικό κύρος, ενώ το περιεχόμενο αυτής, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται σημαντικές εκδόσεις όπως ο «Ρήγας Βελεστινλής» του Λουκά Αξελού, «Η Ιστορία και οι εικόνες της» του Francis Haskell, το δίτομο «Περίγραμμα ιστορίας του μεταβυζαντινού δικαίου», ο συλλογικός τόμος «Από τη Διεθνοποίηση των Πανεπιστημίων προς την Παγκοσμιοποίηση της Εκπαίδευσης», η πολυτελής κασετίνα για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, την αναβιβάζουν στις πρώτες θέσεις των 239 έως σήμερα εισαγωγών.

Εκφράζοντας τη χαρά μας και την ευγνωμοσύνη μας προς την δωρήτρια, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος αλλά και προσωπικά στον κ. Τσιμπόγλου, ελπίζουμε αυτή η δωρεά να αποτελέσει την απαρχή μιας μόνιμης και γόνιμης σχέσης με τον εθνικό οργανισμό για το βιβλίο στην πατρίδα μας.

------------------------------------
Ομάδα Φίλων Βιβλιοθήκης
17 Δεκεμβρίου 2014