Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Οι επιδοτήσεις των Βιοκαλλιεργητών στο βωμό των Τραπεζών!

“ Ο Σύριζα καταγγέλλει: Η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα και να περάσουν οι τράπεζες τα περίφημα stress test, επιλέγει να κρατά απλήρωτο και σε ομηρία τον αγροτικό, και όχι μόνο, κόσμο της χώρας. ”

ΣΠΑΡΤΗ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα Λακωνίας με έμφαση επισημαίνει:
«Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των παραγωγών από πλευράς κυβέρνησης συνεχίζεται. Οι βιοκαλλιεργητές όλης της χώρας παραμένουν απλήρωτοι στα πλαίσια του μέτρου 2.1.4 για τα έτη 2012 και 2013. Η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα και να περάσουν οι τράπεζες τα περίφημα stress test, επιλέγει να κρατά  απλήρωτο και σε ομηρία τον αγροτικό, και όχι μόνο, κόσμο της χώρας.

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, αντιδρώντας δυναμικά, απέστειλε εξώδικο κλήτευα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων  και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καλώντας τους  να καταβάλλουν στο ακέραιο και μάλιστα εντόκως τις οφειλές απέναντι τους.

Πρόσφατα δημοσιεύματα του ειδικού τύπου αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν λάβει σχετική οδηγία για πληρωμή βιοκαλλιεργητών ενώ κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι η πληρωμή δεν θα γίνει πριν το τέλος του έτους.  (http://www.agronews.gr/agora/pliromes/arthro/122252/sto-keno-peftoun-gia-alli-mia-fora-oi-pliromes-ton-viokalliergiton/)

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα φέρει το θέμα στην Βουλή με ερωτήσεις των βουλευτών του κόμματος στις 16/7 και στις 17/10 τρ.ε. χωρίς φυσικά το Υπουργείο να έχει μπει στον κόπο να απαντήσει σχετικά. Η πρακτική αυτή της κυβέρνησης φανερώνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει το κοινοβούλιο αλλά και τον Ελληνικό λαό.

Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους και να πάψουν να κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό».   
---------------------------
Πηγή: notospress.gr
---------------------------