Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας στον Πόρο

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στον Πόρο. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το συντονισμό της εντεταλμένης συμβούλου Ιωάννας Τσούπρα, παρενέβη τεχνικό συνεργείο ενώ παραμένουν στο νησί, για την παροχή αρωγής και βοήθειας, δύο Bob Cat, δέκα φορτηγά, δύο φορτωτές, ένα Grader και δύο JCB της Περιφέρειας Αττικής. 

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας. Κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, βρίσκεται από το πρωί στον Πόρο. Παράλληλα έγινε αίτημα στην ΥΑΣ για οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια και έργα υποδομής. 

Εξάλλου χθες, ύστερα από αίτημα του δήμου Άνω Λιοσίων –Φυλής, η Περιφέρεια συνέδραμε τον δήμο με μηχανικά μέσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της χθεσινής έντονης βροχόπτωσης, στο ρέμα της Εσχατιάς.


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής
Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr