Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Μονεμβασιά - Ελαφόνησος, ο ένας κλέβει ο άλλος βοηθά;

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Λακωνία, κι όλα αυτά λίγο μετά την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για τα όσα συμβαίνουν το στενό Ελαφονήσου και το "αγκυροβόλιο στον όρμο Βοιών" δηλαδή μεταξύ Μονεμβασιάς - Ελαφονήσου και Κυθήρων (που τα τελευταία ανήκουν στην Αττική).

Έτσι λοιπόν την στιγμή που στον σημαντικότερο ενάλιο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας σημβαίνουν απίστευτα πράγματα, ο Δήμος Μονεμβασιάς επιχειρεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και προσπαθεί να υποβαθμίσει την ιστορικότητα για το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου.

Μην ξεχνάμε πως ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς πάρα τα πρώτα πριν χρόναι έγγραφα του πλέον βρίσκεται σε βαθιά λήθη σχετικά, ενώ ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Ελαφονήσου αν και έκανε σημαία με σφοδρούς λόγους και δυναμική το θέμα στις πρόσφατες εκλογές της Άνοιξης με το που βγήκε σώπασε ολοκληρωτικά... όπως αντίστοιχα συνέβει και με τον τοπικό ραδιοσταθμό που ασχολιόταν με το θέμα του αγκυροβολίου και πριν από 14 μήνες με σφαίρες καταστρέψαν τα μηχανηματα μετάδοσης του και σώπασε ήθελε δεν ήθελε...

Εδώ βέβαια η "αστοχία" της τοπικής Αστυνομίας και Εισαγγελίας για ένα τόσο ειδεχθή έγκλημα κατά της Ελευθεροτυπίας που προστατευεται και από το Σύνταγμα είναι παιδαριώδης αν όχι κάτι άλλο.

Καθώς σε ένα τόσο μικρό νησί και μάλιστα χειμώνα όπου οι επισκέτες και η διαφυγή είναι περιοριορισμένα τη στιγμή που το έγκλημα αποκαλύφθηκε άμεσα με την on air  με την παύση εκπομπής του σταθμού.

Να  φανταστούμε πως η ΕΛΑΣ δεν ξέχασε και πήρε δείγματα για ίχνη πυρίτιδας ως όφειλε.... και με τα αποτελέσματα θα διαλευκανθεί επιστημονικά το περστατικό!!! Ενώ και η Εισαγγελία τα είδε όλα καλά όπως και την περίπτωση που επιβλήθηκε με χουντικό Διάταγμα από το Λιμεναρχείο πρόστιμο στον Δημοσιογράφο του πυροβολιμένου σταθμού γιατί κάλυψε ρεπορτάζ δίχως άδεια από την Λιμενική Αρχή!!!

Το Σύνταγμα χεσμένο δηλαδή στη Λακωνία, καθώς η άδεια φωτογραφίσης σύμφωνα και με το Χουντικό Διάταγμα αφορά καθαρά εμπορικές πράξεις όπως διαφημίσεις κτλ ως ενοίκιο προς τον ιδιοκτήτη ενώ και το ενδεχόμενο σε περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας για πολίτες εχει κριθεί από το ΣτΕ και τέλος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιορίσει ρεπορτάζ!!!

Κι επιστρέφουμε στην ημερίδα όπου συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς και πρώην Δήμαρχος Ασωπού από την μία (δηλαδή της Πλύτρας για πολλά χρόνια) κάνει μία ημερίδα που αφορά την "βυθισμένη" Πλύτρα που επί χρόνια "αγνόησε" συστηματικά αν και Δήμαρχος πολύ πριν συνένωση της με την Μονεμβασιά.

Από την άλλη δε και πολύ χειρότερα σφετερίζεται και βάζει στην ίδια ημερίδα το Παυλοπέτρι που ανήκει σε άλλο Δήμο κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν αντίστοιχα με χάρτες και οδηγίες που έντεχνα χαλκέουν την πραγματικότητα κι όπως η Τουρκία επιβουλεύεται με άνομα μέσα και ύπουλους τρόπους τα νησιά μας έτσι κι ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς την νησίδα Παυλοπέτρι....

Η αφίσα που διακινήθηκε απο τον Νοέμβριο και το Δήμο Μονεμβασιάς (δεν υπάρχει Δήμος Ελαφονήσου)
Μόλις τρεις μέρες πριν την ημερίδα ο Δήμος Ελαφόνησου προσπαθεί αν καλύψει τα ατοπήματα του Δήμου Μονμεβασιάς όπου ανεβάζει το πρόγραμμα έχοντας προσθέσει τα σινιάλα του Δήμου Ελαφονήσου μαζί με τους υπόλοιπους.... συμμετέχοντας ενεργά στην υποβάθμιση της αξίας και της ιστορικότητας για το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου βάζοντας στον ίδιο κουβά με το χωριό του Δημάρχου Μονεμβασιάς...

Το Παυλοπέτρι αποτελεί την αρχαιότερη βυσμένη πόλη στον κόσμο και σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο που έφερε ξένους επιστήμονες όπως το 1967-8 τονο Δρ. Nicholas Flemming και ξανά Tο 2007 με τους δρα. Jon Henderson από το Κέντρο Ενάλιας Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιο του Nottingham και τη Δρα Χρυσάνθη Γάλλου από το Κέντρο Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστήμιο του Nottingham επισκέφτηκαν το Παυλοπέτρι και σε συνεργασία με τον Διευθυντή του προγράμματος Ηλία Σπονδύλη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων και την εξειδικευμένη ομάδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού ανέλαβαν την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στο Παυλοπέτρι.

Το ερευνητικό πρόγραμμα με διάρκεια 2009-2013 πραγματοποιεήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, υπό την αιγίδα της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού!!!
Ανακοίνωση από τον Δήμο Ελαφονήσου τρεις ημέρες πριν την ημερίδα στις 5/12/14 (εδώ έχει προστεθέι εκ των υστέρων ο Δήμος Ελαφονήσου)


Υ.Γ. υπάρχουν τεχνικές κι άλλες Υπηρεσίες του Δήμου Μονεβασιάς που καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου Ελαφονήσου αλλά και ουσιαστικά τον κράτούν και όμηρο γενικά αλλά και ειδικά καθώς είναι σε θέση να γνωρίζουν και να δημιουργούν ατοπήματα;
----------------------------------------
Πηγή:  lakonia-gr.blogspot.gr
----------------------------------------