Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ

Όπως έχουμε συνηθίσει τελευταία, κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας, αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Προσκρούει σε μια ανεξήγητη νοοτροπία προσχηματικής τυπολατρείας.
Οι υπεύθυνοι αυτού του νοσηρού φαινομένου δαιμονοποιούν κάθε προσπάθεια, δείχνοντας πόσο μακρυά από την σημερινή πραγματικότητα ζουν.


Η βελτίωση του κεντρικού δρόμου του νησιού ξεκινά πολλά χρόνια πριν, από την δεκαετία του 80!
Τίτλος του έργου: "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ - ΚΑΨΑΛΙΟΥ Ν. ΚΥΘΗΡΩΝ".

Ένα φιλόδοξο σχέδιο!
Την μελέτη και την ευθύνη του έργου είχε η τότε Νομαρχία Πειραιά.
Τμήμα αυτής της μελέτης, υλοποιείται σήμερα από τα Αρωνιάδικα μέχρι την διασταύρωση των Φρατσίων, από την Περιφέρεια Αττικής.

Είχε εκπονηθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), και με την υπ´ αριθ´ 64633/7-6-1999 ΚΥΑ των Υπουργείων, Υ-ΠΕ-ΚΑ, ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι.

Από το 2008 ξεκινήσαμε ως Δημοτική Αρχή, τις προσπάθειες κατασκευής του έργου τμηματικά και ζητήσαμε την παράταση της ισχύος των περιβαλλοντικών όρων.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής με την αρ' πρωτ' ΠΕ. ΧΩ. /Φ.περ. 8918/08/ 10-5-2010 απόφασή του, ενέκρινε την παράταση των περιβαλλοντικών όρων μέχρι 31-12-2012.
Όταν προσφάτως σταμάτησαν το έργο κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ενημερωθεί και έχουν εκδόσει σύμφωνη γνώμη για την κατασκευή του έργου.

Απευθυνθήκαμε και ενημερώσαμε τους αρμοδίους, τους προτείναμε να ζητήσουν εκ νέου παράταση ισχύος των περιβαλλοντικών όρων.
Ζητήθηκε η εν λόγω έγκριση και η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η ΠΕΧΩ, με την με αρ. πρωτ. Φ3620/4519/3-11-2014 απόφασή της, παρατείνεται η ισχύς μέχρι 31-12-2017.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, έπρεπε άμεσα να είχαν ξεκινήσει οι εργασίες, δέν κατανοούμε τους λόγους περαιτέρω καθυστέρησης.

Αυτή είναι πραγματικότητα, την οποία οποίος προσπαθεί να διαστρεβλώσει ζημιώνει τον τόπο!




---------------------------------------------
Νέα Πορεία Όραμα και Έργο
---------------------------------------------