Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τα "σκουπίδια" πίσω από την επίθεση στον Πέτρο Ινιωτάκη;

Τα σκουπίδια πίσω από την επίθεση στον Πέτρο Ινιωτάκη;
Η δολοφονική επίθεση, που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης, το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2014, δεν αποκλείεται να συνδέεται με τον διαγωνισμό του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, για την διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού - η οποία ακυρώθηκε από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου - σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Η Ομοσπονδία, στην ανακοίνωσή της, αφού πρώτα εκφράζει, εκ μέρους όλων των εργαζομένων στην Τ.Α., τις ευχές της στον Αντιδήμαρχο, για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένεια και τα καθήκοντά του, κάνει λόγο για «αγνώστους», «μαφία»..., «φωτογραφικό» διαγωνισμό και «σκανδαλώδη εύνοια προς συγκεκριμένη επιχείρηση».

Με αφορμή το δυσάρεστο και καταδικαστέο αυτό γεγονός, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., τονίζει, στη σχετική ανακοίνωσή της:
«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό! Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επισημαίνει, πως οι εμπειρίες από τη μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων έχουν αποδείξει, ότι το ξεπούλημα της καθαριότητας δεν συνοδεύεται από εξοικονομήσεις και μεγαλύτερη διαφάνεια, όπως ισχυρίζονται όσοι προωθούν τους ιδιώτες.

Αντίθετα, η είσοδος των ιδιωτών έχει εισάγει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο εξευτελιστικές και απάνθρωπες σχέσεις εργασίας, αλλά και φαινόμενα ακραίας και πρωτοφανούς διαφθοράς. Τα όσα έγιναν στο Ηράκλειο της Κρήτης αποδεικνύουν του λόγου το αληθές» για να συμπληρώσει:

«Στη βάση αυτών των δραματικών γεγονότων, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητάει να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων, όπως προωθούνται με την δημιουργία των άχρηστων, "φαραωνικών" και περιβαλλοντοκτόνων εργοστασίων καύσης.

Επίσης, ζητά να επιστρέψουν στους Ο.Τ.Α. όλες οι εργασίες που αφορούν στην διαχείριση των απορριμμάτων, ακόμη κι η ανακύκλωση. 

Κάθε μέρα που περνάει, η διαπλοκή και τα συμφέροντα θα "γιγαντώνονται", απειλώντας με όρους μαφίας τους αιρετούς εκπροσώπους, το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά μας δικαιώματα».
---------------------------------
Πηγή: ΠΟΕ-ΟΤΑ
---------------------------------