Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Θερμό κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Δήμου Τρίπολης



Προς: ΜΜΕ
Τρίπολη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου

Θερμό κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου της  Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Δήμου Τρίπολης

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο Τρίπολης μεταξύ Συλλογικών Φορέων του Ξενοδοχειακού Τομέα και του Δήμου Τρίπολης. Στην παρούσα σύσκεψη εκ μέρους των ιδιωτικών τουριστικών φορέων συμμετείχαν ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Μαρινάκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Πολλάλη και το Γενικό Γραμματέα κ. Πέτρο Κουτσόπουλο και η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Μαρινάκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Αλέξανδρο Ροϊνιώτη, τον Έφορο κ. Στυλιανό Καλατζή και τον Ταμία κ. Χρήστο Τσαρούχη. 

Εκ μέρους του Δήμου παρευρέθησαν πέραν του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παυλή, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Βρέντας και ο δημοτικός υπάλληλος κ. Θεόδωρος Τσάμης, καθ ύλην αρμόδιοι σε θέματα Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης καθώς και ο κ. Γεώργιος Χριστοδουλόπουλος, μέλος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής για την υποψηφιότητα της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Μεταξύ των πολυποίκιλων θεμάτων ημερησίας διατάξεως που ετέθησαν από την πλευρά των Συλλογικών Τουριστικών Φορέων, κεντρικό θέμα ανάλυσης αποτέλεσε η ανεύρεση θεσμικών μέσων για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των Ιδιωτικών Τουριστικών Συλλογικών Φορέων και του Δήμου Τρίπολης και η ενεργός συμμετοχή των δύο πλευρών σε πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης και σχεδιασμού.

Σημαντικής προτεραιότητας ζήτημα, χαρακτηρίστηκε κατά τη σύσκεψη, η άμεση τακτοποίηση επιμέρους διαδικασιών που έχουν σχέση με τις κοινωνικές υποδομές, τα τεχνικά έργα και τις υπηρεσίες, με έμφαση στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην καθαριότητα, στο φωτισμό, στις κυκλοφοριακές διευκολύνσεις κ.α., θέματα τα οποία άπτονται της βελτίωσης της ζωής τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών.

Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης αναφορικά με τις διαδικασίες και τις εξελίξεις των ενεργειών και πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί για την υποψηφιότητα της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, όπου οι Συλλογικοί Τουριστικοί Φορείς δεσμευτήκαν να συμμετάσχουν ενεργά για την προώθηση και ενίσχυση της εν λόγω προσπάθειας.

Στο σύνολό τους οι Συλλογικοί Φορείς του Ξενοδοχειακού Τομέα, εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους στο Δήμαρχο Τρίπολης για τον ένθερμο εναγκαλισμό και την προσέγγιση όλων των επιμέρους θεμάτων, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανοικτής και διαρκούς συνεργασίας των δύο πλευρών και εκφράσθηκε η πεποίθηση ότι η γνώση της αγοράς που διαθέτουν οι ιδιωτικοί φορείς σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα και το όραμα που χαρακτηρίζει τη νέα Δημοτική Αρχή, αποτελούν, υπό προϋποθέσεις, τον ουσιαστικότερο θεματοφύλακα και εγγυητή για την περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής.