Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δ.Τ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Πόρο επισκέφθηκε το Σάββατο ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι πλημμύρες. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο του Πόρου Γιάννη Δημητριάδη και με τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης Δημήτρη Μωρόπουλο,  συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος ενέκρινε να δοθεί το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ για να καλυφθούν  οι ανάγκες του νησιού.

Λίγο αργότερα, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος  με τον Δήμαρχο Πόρου και τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα αλλά και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα χορηγηθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ένα ποσό ως βοήθημα για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες. 

Ο κ. Κατσαφάδος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας δήλωσε:

«Πετύχαμε, μαζί με το Δήμαρχο και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, μια πρώτη έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Πόρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η θεομηνία.

Είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει και επιπλέον στήριξη από την Περιφέρεια αλλά και να δρομολογηθούν αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Πόρος είναι τουριστικός προορισμός, οι πληγές που άνοιξαν οι φυσικές καταστροφές πρέπει να κλείσουν άμεσα, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.»