Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ένα Ηχηρό Ράπισμα!


Όπως αναμενόταν, το «nein» των υπαλλήλων των δανειστών, ανάβει φωτιές στα μπατζάκια του Χονδρού και του Λιγνού που πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή αυτού του ρημαγμένου μας τόπου.

Η Ελλάδα θα διατηρήσει σε ισχύ το υφιστάμενο πρόγραμμα βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και θα προσφύγει σε αυτό μόνο σε περίπτωση ανάγκης, ξεκαθάρισε ο χονδρός μπαρμπέρης του P.S.I. μετά τη συνάντηση του με τον αστείο λιγνό που παριστάνει τον πρωθυπουργό.

Κατά τα άλλα ήθελαν να βγουν στις αγορές,  τα θρασίμια, και να απαλλαχθούν από την λαβίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Γελάει ο κόσμος με την αδεξιότητά τους.

Στην συνάντηση, κατά τα θρυλούμενα, παρευρέθησαν  και οι συναρμόδιοι «υπουργοί» που συμμετείχαν στο τελευταίο μπαλ-μασκέ στο Παρίσι.  Δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες, οι προερχόμενες από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι πάντως ομολογούν ότι αυτά που συνέβησαν αυτή τη φορά, στο Παρίσι, μπορεί να μην είχαν πολύ τανγκό, αλλά μόνο με μπόλικο βούτυρο θα ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να τα αντέξουν όλοι αυτοί που συναπάρτιζαν την ελληνική αποστολή.

Έτσι, χωρίς την παραμικρή έκπληξη, μαθαίνουμε ότι δεν υποχωρεί πλέον η Τρόικα των συνδίκων της ελληνικής πτώχευσης στις πιέσεις των σφουγγοκωλάριων της ελληνικής αντιπροσωπείας. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε οι ξένοι τεχνοκράτες, έχοντας φθάσει στο «ως εδώ και μη παρέκει» της τελικής αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος «διάσωσης», να υποχωρήσουν? Τι εκθέσεις θα συνέτασσαν, αν υποχωρούσαν, οι επιφορτισμένοι υπάλληλοι? Μεταξύ των, οι λιγότερο ανθεκτικοί, εκείνες τις ώρες της «διαπραγμάτευσης», ασφαλώς θα τραβούσαν τα μαλλιά τους με την αβελτηρία των συνομιλητών τους ή θα έσπαζαν από αγανάκτηση τα μολύβια τους, για το θράσος και την ανικανότητά των «υπουργών» μας και, ασφαλώς, απέρριψαν τους ελληνικούς ισχυρισμούς, ως τέτοιους που είναι: φαιδροί!

Προφανώς οι δικοί μας οι κουτοπόνηροι, απειλώντας θεούς και δαίμονες για την επικείμενη έλευση των «κόκκινων διαβόλων» στην εξουσία, περίμεναν μια ποσοτική χαλάρωση, ένα σκόντο, έναντι των απίστευτων συνομολογήσεών τους!

Από την άλλη μεριά, οι εκπρόσωποι των δανειστών, ευλόγως επέμειναν και δικαίως επιμένουν, κουκιά μετρημένα και ξανάμετρημένα είναι αυτά, ότι υπάρχει έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ. Φυσιολογικό είναι να απαιτούν την κάλυψη αυτού του κενού. Λογιστικές χρεώσεις και αντίστοιχες πιστώσεις και συμπληρωματικές αφαιμάξεις -κι από πάνω άλλο τόσο, και το διάφορο των τόκων στις πλάτες των δισέγγονων του ραγιά!

Κάνε και τη σούμα, αλλά κράτα την κρυφή!

Για ακόμα μία φορά, η ελληνική κυβέρνηση, ο Θεός να την κάμει κυβέρνηση, ο Θεός να την κάμει κι ελληνική, δεν κατάφερε να πείσει τους εκπρόσωπους των δανειστών ότι έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κλείσει τις δημοσιονομικές τρύπες, όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί, επανειλημμένως και εγγράφως.

Οι πασίγνωστοι και πολλαπλώς αναμασημένοι ισχυρισμοί αυτών των λιμοκοντόρων της πολιτικής και της κυβέρνησης της συμφοράς μας, ότι, δήθεν, θα επιτευχθούν πρόσθετα έσοδα από την ρύθμιση των αυθαιρέτων (sic) και ότι θα γίνουν πυκνότερες οι χρηματοροές από το αντισυνταγματικά επιβεβλημένο χαράτσι στα ακίνητα, ή, το πιο τερατώδες, ότι λόγω της «ανάπτυξης» θα υπάρχουν πρόσθετα έσοδα, φαίνεται ότι προκάλεσαν βροντερό γέλωτα μεταξύ των μελών του κλιμακίου της Τρόικας, στο Παρίσι, όπου με ευθυμία ήπιαν κι ένα ποτήρι κρασί παραπάνω, στη υγειά μας, αφού εμείς πληρώσαμε και τον λογαριασμό της παρισινής συνάντησης, comme il faut.

Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, η ελληνική πλευρά, να πείσει τους δανειστές ότι δεν υφίσταται πλέον φοροδοτική ικανότητα εκ μέρους των Ελλήνων, όταν ανάμεσα στα ίδια τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν παρών και ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρωθυπουργικός σύμβουλος και φίλος, που το όνομά του φιγουράρει από τα πρώτα, στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ?

Είναι, όντως φαιδροί αυτοί που μας εκπροσωπούν και δεν κοροϊδεύουν μόνον τους δανειστές, αλλά και όλους εμάς!

Καλώς ή κακώς, όμως, πριν από εμάς, οι ίδιοι οι δανειστές έχουν αρχίσει να χάνουν πρώτοι την υπομονή τους με αυτούς τους ανεκδιήγητους. Έτσι η επιστροφή από το Παρίσι, βρίσκει τον εσμό των εθνικών ολετήρων, σε ακόμα μεγαλύτερο πανικό, μπροστά στην προοπτική της απώλειας των μηχανισμών της εξουσίας, πράγμα που τους αναγκάζει σε αναδίπλωση, με μοναδική τους πια ελπίδα να μαζέψουν μέσα στους στάβλους του Αυγεία τουλάχιστον 180 κτήνη, προκειμένου να συνεχίζουν όλοι τους μαζί να κοπρίζουν αρειμανίως, έως ότου έρθει ο πολυύμνητος Ηρακλής για τον πέμπτο άθλο του και να τους καθαρίσει.

Άφαντος προς το παρόν ο Ηρακλής, όμως έρχεται από τα παλιά, πάλι ο παππούς Αίσωπος, για να μας πει τα ίδια. Όπως και την άλλη φορά.
-----------------------------------------------------------------------
Πηγή: my-pillow-book.blogspot.gr-Alexandros Raskolnick
-----------------------------------------------------------------------