Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Σαλαμίνα

ΑΠΟ                                                                                                            09/12/2014

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Σαλαμίνα



Τη Σαλαμίνα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Επιθεώρησε το έργο που εκτελεί η ΕΥΔΑΠ στην οδό Φανερωμένης και είχε συναντήσεις με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς του νησιού. 

1) Σε ότι αφορά το έργο της ΕΥΔΑΠ συμφωνήθηκε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες έως την 14η Δεκεμβρίου, ώστε να μην παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο. 

2) Συναντήθηκε με την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων Φίλων Παιδιών με αναπηρία. Συζητήθηκε η πρόοδος επίλυσης των θεμάτων τους  και υπήρξε ενημέρωση για τις ενέργειες της Περιφέρειας σχετικά με  τη χρηματοδότηση του Συλλόγου για την απρόσκοπτη λειτουργία του  

3) Επισκέφτηκε το Κοινωνικό Ιατρείο Σαλαμίνας και συνομίλησε με ασθενείς, το εθελοντικό Ιατρικό και Διοικητικό προσωπικό. Ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιατρείο και ιδιαίτερα το πρόβλημα κάλυψης των λειτουργικών του εξόδων.  Διαπίστωσε  ότι ο διαθέσιμος χώρος δεν επαρκεί  για να φιλοξενήσει τον ιατρικό εξοπλισμό ο οποίος, σημειωτέον, προέρχεται από δωρητές κυρίως του εξωτερικού.

Ο κ. Χατζηπέρος δεσμεύτηκε να ενημερώσει για τα προβλήματα  την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κα Θανοπούλου, αλλά και  τη Δήμαρχο Σαλαμίνας κα. Νάννου  - Παπαθανασίου Ισιδώρα.  

4) Συμμετείχε σε  σύσκεψη με τη Δήμαρχο Σαλαμίνας, αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για την εξέλιξη του έργου της ΕΥΔΑΠ και  ενημερώθηκε από τη Δήμαρχο για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε   βασικές υποδομές όπως η ύδρευση, η αποκατάσταση των οδικών υποδομών από ζημιές, ο ηλεκτροφωτισμός της λεωφόρου Αιαντείου, οι σχολικές εγκαταστάσεις, θέματα στελέχωσης και του Περιφερειακού Ιατρείου (έλλειψη ακτινολόγου και Γενικού Ιατρού) κλπ. 

Ο κ. Χατζηπέρος ανέφερε ότι ο Δήμος πρέπει να συντάξει ολοκληρωμένες μελέτες και να εκδώσει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις ώστε η Περιφέρεια να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τα έργα αυτά.

5) Σχετικά με το πρόβλημα των ΡΟΜΑ στην περιοχή των Βασιλικών, ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε την Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στον χώρο του καταυλισμού και παρακάλεσε την Δήμαρχο να φροντίσει το θέμα της υδροδότησης και της αποκομιδής των απορριμμάτων στον καταυλισμό.

6) Έθεσε το θέμα της στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Σαλαμίνας,  καθώς και το σύνολο των προβλημάτων στελέχωσης των Περιφερειακών Ιατρείων και των άλλων νησιών, στο Δοικητή της 2ης  ΔΥΠΕ κ. Αθανάσιο Παπαρούπα με τον οποίο είχε μακρά συνάντηση και συνεργασία.  Ο κ. Παπαρούπας ανέφερε ότι  την επόμενη βδομάδα θα τοποθετηθεί ακτινολόγος στην Αίγινα και τη Σαλαμίνα, ενώ οι δύο θέσεις αγροτικών Ιατρών για τα Κύθηρα  που θα καλύπτουν εκ περιτροπής και τα Αντικύθηρα έχουν ήδη προκηρυχθεί και σε περίπου ένα μήνα θα εκδοθούν τα αποτελέσματα. 

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι κάλυψης των αναγκών σε οδηγούς ασθενοφόρων, μέσα από δυνητικές χρηματοδοτήσεις του νέου ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των πιστοποιημένων Εθελοντών Διασωστών, θεσμό στον οποίο ο κ. Χατζηπέρος πιστεύει ιδιαίτερα. Επίσης ο κ. Παπαρούπας τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ικανοποιηθεί η οικονομική εκκρεμότητα του νοσοκομείου «Άγιος Διονύσιος» στην Αίγινα, έτσι ώστε να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες ακτινολογικού και υπερήχου στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.