Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 1/12/2014

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας 1/12 σε τακτική συνεδρίαση υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Προηγήθηκε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τρέχοντα θέματα υπό την προεδρία του κ. Δημάρχου.

Στο στάδιο της ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος ανέφερε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα όλες τις επαφές και αποτελέσματα της πολυήμερης απουσίας του στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα (δείτε το σχετικό ΔΤ εδώ).

(Σχετικά με τις συναντήσεις αυτές δείτε τα σχετικά Δ.Τ. που εκδόθηκαν από το Δήμο εδώ κι εδώ).
Επίσης ανέφερε ότι με παρέμβασή του προς την Περιφερειάρχη κα. Δούρου τέθηκε το θέμα του αγκυροβολίου πλοίων στον όρμο Βατίκων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του στην Αθήνα με την Περιφερειάρχη κα. Δούρου, τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα, τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη για το θέμα της Πολεοδομίας, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο για τρέχοντα ζητήματα, τη διοίκηση και τα στελέχη το ΟΣΚ, τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ.λπ.

επιστολή του Υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Τασούλα σύμφωνα με την οποία ο κ. Υπουργός, αφού ευχαριστεί για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας στις νέες έρευνες στα Αντικύθηρα, επισημαίνει την απόφαση του Υπουργείου για συνέχιση των ερευνών «με στόχο την ανάδειξη ενός μοναδικού παγκοσμίως ευρήματος». Επίσης ενημέρωσε το Δ.Σ. σχετικά με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη για παροχή ενός απορριμματοφόρου του Δήμου Αμαρουσίου προς το Δήμο Κυθήρων κατά τη θερινή περίοδο, που θα επικυρωθεί προσεχώς και από απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Αμαρουσίου. (Δείτε την επιστολή του κ. Πατούλη εδώ).
Ο κ. Δήμαρχος ανέγνωσε

Το Δ.Σ. έλαβε αποφάσεις για τρέχοντα ζητήματα μεταξύ των οποίων και η αποδοχή παραχώρησης χρήσης ενός απορριμματοφόρου από το Δήμο Πειραιά για διάρκεια ενός έτους, κατόπιν αιτήματος του κ. Δημάρχου.

Επίσης μετά από πρόταση του κ. Δημάρχου το Δ.Σ. εξέδωσε απόφαση – ψήφισμα σχετικά με την παρατεταμένη απουσία γιατρού από τα Αντικύθηρα και το Περιφερειακό Ιατρείο της Χώρας και ζήτησε την άμεση στελέχωσή τους απευθύνοντας την απόφασή του σε σειρά αρμοδίων υπηρεσιών. 
-------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-------------------------------