Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛ. ΡΑΝΙΕΡΙ Ντροπιαστική ήττα και ραγδαίες εξελίξεις στην Εθνική ποδοσφαίρου

Ντροπιαστική ήττα και ραγδαίες εξελίξεις στην Εθνική ποδοσφαίρου
Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου μετά την ντροπιαστική ήττα με 1-0 μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τα Νησιά Φερόε (είχαν προηγηθεί οι ήττες εντός από Ρουμανία και Βόρεια Ιρλανδία). Πλέον βλέπει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016 (στη Γαλλία)... με το κιάλι!

Η Ελλάδα είναι πλέον ουραγός στον 6ο προκριματικό όμιλο μετά από 4 αγωνιστικές, έχοντας 1 βαθμό (απολογισμός 1 ισοπαλία και 3 ήττες), την ώρα που η πρωτοπόρος Ρουμανία έχει 10 βαθμούς, η Βόρεια Ιρλανδία 9, η Ουγγαρία 7, η Φινλανδία 4 και τα Νησιά Φερόε 3. Υπενθυμίζεται ότι περνούν απευθείας στα τελικά οι δύο πρώτοι και ο καλύτερος τρίτος 9 ομίλων, με τους υπόλοιπους να παίζουν μπαράζ.

Η Εθνική αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φιλάθλους καθώς πρόκειται για μια από τις χειρότερες βραδιές στην ιστορία της. Πολύ καλύτεροι οι «ξυλοκόποι», οι ερασιτέχνες από τα Νησιά Φερόε, ντρόπιασαν την Εθνική μας η οποία μόλις πριν μερικούς μήνες εντυπωσίαζε στα γήπεδα της Βραζιλίας και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ντροπιαστική ήττα και ραγδαίες εξελίξεις στην Εθνική ποδοσφαίρου

Η απομάκρυνση του προπονητή, Κλαούντιο Ρανιέρι θεωρείται δεδομένη από την ΕΠΟ και θα γίνει εντός της ημέρας παρά την υψηλή αποζημίωση. Ο ίδιος δεν θέλησε να παραιτηθεί, ανέλαβε την ευθύνη της ήττας αλλά δεν έκανε καμιά αναφορά σε ενδεχόμενη οικειοθελή απομάκρυνσή του. Ο Ρανιέρι έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 800.00 ευρώ, αλλά ήδη γίνονται προσπάθειες να «τα βρουν» και να φύγει από την Εθική.

"Μετά το σημερινό καταστροφικό για την Εθνική Ομάδα αποτέλεσμα, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ατυχέστατη επιλογή του προπονητή, που είχε σαν συνέπεια να εμφανιστεί ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων αυτή η κάκιστη εικόνα της Εθνικής Ομάδας. Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκαλέσω θα αναλάβω την ευθύνη και ενώπιον των μελών του και θα δρομολογήσω όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για να μην ξαναζήσει η Εθνική Ομάδα μια τόσο ντροπιαστική βραδιά", ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Κι ενώ οι φήμες οργιάζουν κάποια ξένα ΜΜΕ εμφανίζουν ως διάδοχο του Ρανιέρι τον επίσης ιταλό Τζιοβάνι Τραπατόνι ο οποίος είναι… 75 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται γερμανικό περιοδικό, ο Τζιοβάνι Τραπατόνι δέχθηκε κρούση από την ελληνική ομοσπονδία πριν από αρκετές μέρες και έχει πει το "ναι" στην πρόταση που του έγινε εφόσον προχωρήσει το διαζύγιο με τον Ρανιέρι.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει περάσει, μεταξύ πολλών άλλων, από τη Μίλαν, τη Γιουβέντους, τη Μπάγερν Μονάχου και την Εθνικής Ιταλίας, μέχρι τον πάγκο της Εθνικής Βατικανού!

Σαν προπονητής έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με την Γιουβέντους, την Ιντερ, την Μπάγερν Μονάχου, τη Μπενφίκα και τη Σάλτσμπουργκ, ενώ έχει κατακτήσει και ευρωπαϊκούς τίτλους, όπως το Κύπελλο Κυπελλούχων, το Κύπελλο UEFA και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.
------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
------------------------------