Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ντόλιος: Προσλήψεις μόνο εξειδικευμένων στους δήμους

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος έκανε λόγο για την ανάγκη στελέχωσης των δήμων με υπαλλήλους που να είναι κατάλληλοι.
 
Όπως είπε, μιλώντας στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, το 2014 υπήρχε δικαίωμα 700 προσλήψεων στους δήμους. Όμως, οι 250 θέσεις κατανεμήθηκαν σε υπαλλήλους που είχαν δικαστικές αποφάσεις, από τις οποίες το 80% ήταν πρωτόδικες αφού οι δήμοι δεν είχαν προσφύγει κατά της επαναπρόσληψής τους.
 
«Το αποτέλεσμα ήταν το δημόσιο να στερηθεί ικανούς ανθρώπους» δήλωσε.
 
Ο κ. Ντόλιος στην ομιλία του αναφέρθηκε σε περιπτώσεις και εγκυκλίους που δεν επιτρέπουν τη στελέχωση του δημοσίου με τους σωστούς ανθρώπους.
 
Αναφέρθηκε σε εγκύκλιο η οποία επιτρέπει την πρόσληψη στους δήμους αθλητών, που όμως, όπως είπε, δεν μπορούν να είναι αποδοτικοί λόγω άλλων υποχρεώσεων. Αντίστοιχο δικαίωμα πρόσληψης, συνέχισε, έχουν και τέκνα θανόντων, όταν ο γονέας πέθανε εν ώρα υπηρεσίας, χωρίς η αιτία θανάτου να σχετίζεται με την εργασία του.
 
«Πρόκειται για μια σειρά κατηγοριών ανθρώπων, που απέκτησαν αυτό το δικαίωμα με νόμο του 2010 και πρέπει να το δούμε» επεσήμανε ο κ. Ντόλιος που πρόσθεσε, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι οι νέες προσλήψεις να γίνονται μόνο από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ
----------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------