Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Εικονική πραγματικότητα στις τιμές των καυσίμων..

Οι διεθνείς τιμές έχουν καταρρεύσει αλλά οι τιμές στα ελληνικά πρατήρια εξακολουθούν να αντιστέκονται.
Αν βέβαια ανέβουν οι τιμές ..έστω και ένα δολάριο, όλοι γνωρίζουμε πόσο γρήγορα θα φανεί αυτό στη μάνικα.

Κατά τ'άλλα κάποιοι -εντελώς γραφικοί- υπουργοί υπόσχονται πως θα χτυπήσουν την ακρίβεια και πως ο ανταγωνισμός λειτουργεί!

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου το τελευταίο πεντάμηνο έχουν κάνει πραγματική «βουτιά», σχεδόν 35%. Η τιμή του brent από... τα 115 δολάρια το βαρέλι τον περασμένο Ιούνιο έχει υποχωρήσει στα 76 δολάρια το βαρέλι.
Την ίδια στιγμή περίπου 8% έχει υποχωρήσει και η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Οι τιμές όμως στα πρατήρια καυσίμων έχουν μειωθεί μόνο 10 λεπτά περίπου. Και μπορεί κάποιος να πει ότι οι φόροι στην τρέχουσα τιμή είναι περίπου ένα ευρώ, αλλά η πτώση παραμένει να είναι δυσανάλογα μικρή.

Κάποια στιγμή η πολιτεία θα πρέπει να αφήσει τις φανφάρες και τα μεγάλα λόγια να βρει έναν τρόπο, ώστε επιτέλους να αλλάξει αυτή η κατάσταση και οι τιμές να κινούνται ανάλογα με το ό,τι συμβαίνει στην αγορά.

Γνώστες της αγοράς σημειώνουν ότι μία λογική τιμή στη βενζίνη αυτή την περίοδο θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 10 λεπτά χαμηλότερα, κοντά στο 1,4 ευρώ...

Σήμερα 17 Νοεμβρίου 2014 πάντως-σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπ.Οικονομικών- η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν € 1,601,με το φθηνότερο πρατήριο της χώρας να πουλάει € 1,468 και το ακριβότερο ...€ 1,95!!

ΥΓ. Βέβαια όταν δεν μπορούν να επιβληθούν και να επιβάλλουν τον υγιή ανταγωνισμό στους "γαλατάδες" ...ποιός περιμένει πως θα επιβληθούν στους "πετρελαιάδες"
------------------------------------------------
Πηγή: greece-salonika.blogspot.com
------------------------------------------------