Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: «Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται σε εκατοντάδες πολίτες, ερασιτέχνες αθλητές, φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά και άτομα με αναπηρία, λόγω του αποκλεισμού τους από το Εθνικό κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά ‘Πέτρος Καπαγέρωφ’ ».


Το Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» είναι ανοικτό πάνω από δέκα πέντε χρόνια, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.  

Εξυπηρετεί αθλητικά σωματεία, πολίτες, ερασιτέχνες αθλητές, φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά και άτομα με αναπηρία, με χρόνιες σοβαρές παθήσεις και κινητικά προβλήματα.
Λέγεται ότι, φέτος, το Κολυμβητήριο θα λειτουργήσει μόνο για τα αθλητικά σωματεία και θα αποκλειστούν από τη χρήση του οι υπόλοιποι, διότι λείπουν συγκεκριμένες ειδικότητες υπαλλήλων.

Όμως, όπως λέγεται, πολλές από τις ειδικότητες αυτές, δεν υπήρχαν στο Κολυμβητήριο, όσα χρόνια λειτουργούσε. 

Ο αποκλεισμός των πολιτών γίνεται, με απόφαση της Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά και βρίσκει αντίθετους, όχι μόνο τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αλλά και μεγάλο μέρος του Πειραϊκού λαού. 

Λόγω της απόφασης αυτής, το Κολυμβητήριο θα έχει απώλεια εσόδων γύρω στα 15.000 ευρώ ετησίως, από τις συνδρομές των μελών, ποσό, με το οποίο θα μπορούσαν να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας του, κατά τις ώρες που διατίθεται για το κοινό.

Συγχρόνως, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα άτομα με ειδικές ανάγκες ή σε άτομα, που έχουν σοβαρές παθήσεις και κινητικά προβλήματα, τα οποία μέσω της άσκησης-θεραπείας στο νερό, θα μπορούν να βελτιώσουν την υγεία τους.

Γι αυτό, επιβάλλεται να λειτουργήσει για όλους τους πολίτες το Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ», πρωί, μεσημέρι, βράδυ, διατηρώντας το κόστος των συνδρομών στα ίδια χαμηλά επίπεδα, για τις ευπαθείς ομάδες, ανέργους, ΑΜΕΑ κλπ., όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Θα φροντίσετε το ταχύτερο δυνατόν να επαναλειτουργήσει το Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ», τις ώρες που λειτουργούσε μέχρι τώρα, για όλους τους πολίτες, διατηρώντας τις μειωμένες συνδρομές στις ευπαθείς ομάδες;
Ο  ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
04/11/2014       
                                                                             ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ