Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στα πλαίσια της προληπτικής πυροπροστασίας το Π.Κ Κυθήρων σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων το Δασονομείο Κυθήρων και την Ομάδα Διάσωσης(Ε.Ο.Δ) του παραρτήματος Κυθήρων, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, παρέμβαση καθαρισμού και κλάδευσης δέντρων στο πευκόφυτο αλσύλλιο της περιοχής Ξεροσοβάλα Φρατσίων. 

Η προσπάθεια ήταν συλλογική και θα είναι συνεχής. 
Και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. 

Οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα πρόβλημα το οποίο αφορά το σύνολο της κοινωνίας και δεν αντιμετωπίζεται μόνο κατασταλτικά ή μόνο από έναν φορέα. 

Για το λόγο αυτό και με στόχο πάντα την πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος το Π.Κ.Κυθήρων σε συνεχή επαφή με τον Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς θα συμμετέχει ενεργά με πνεύμα συνεργασίας και προσφοράς. 

Παρόμοια παρέμβαση θα γίνει και την επόμενη Παρασκευή στις 14 Νοεμβρίου στο ίδιο σημείο. 

Το περιβάλλον μας αφορά όλους και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να συνδράμουν στην δραστηριότητα της επόμενης Παρασκευής. 

Ένα μπράβο στο Π.Κ.Κυθήρων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Δασική Υπηρεσία, στο παράρτημα της Ομάδας Διάσωσης, που εμπλέκονται με συγκεκριμένα αντικείμενα στην πρόληψη και πυροπροστασία , για την προσφορά τους, το πνεύμα και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν. 

Ο σταθμός του RADIO ADELIN 107.3 προβάλει και στηρίζει τέτοιες ενέργειες διότι η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους και είναι δείγμα πολιτισμού.
--------------------------------------
Πηγή: AdelinFm-Τάκης Πολίτης 
--------------------------------------