Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Εικόνα για κλάματα...

Όταν η τρόικα δίνει προθεσμία 48 ωρών και ο τελευταίος που το μαθαίνει, κατά τα φαινόμενα, είναι ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, τότε είναι προφανές ότι έχει χαθεί η μπάλα. Όταν ο πρωθυπουργός μιλάει για "λαθάρες" ενός υπουργού κι αυτός παραμένει ακόμη στην θέση του, αυτό μας δείχνει ότι έχει πεθάνει πλέον και η ελπίδα, η οποία συνήθως πεθαίνει τελευταία. Η εικόνα της κυβέρνησης είναι για κλάματα.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ενώσει τις φωνές τους για να παραιτηθεί ο Γκίκας. Δεν φανταζόμασταν ότι θα υπήρχε περίοδος που κάποιοι θα αναπολούσαν την περίοδο... Στουρνάρα. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Ο κ. Χαρδούβελης σηκώνει στον ώμο του μεγαλύτερο βάρος από εκείνο που του αναλογεί. Δεν είναι οι δικές του προσωπικές πολιτικές που χρεοκοπούν. Είναι οι πολιτικές μιας κυβέρνησης.

Αν οι βουλευτές που σήμερα φωνάζουν θέλουν να είναι δίκαιοι, θα έπρεπε να υψώσουν την φωνή τους την ημέρα που τους ενημέρωνε για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Καραβίτης. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη. Είναι άδικο, λοιπόν, να φορτώνουν τώρα όλες τις αμαρτίες στον Γκίκα. Εντάξει! Δεν έπρεπε ο Γκίκας να αναλάβει. Ο ίδιος είχε άγνοια κινδύνου και δέχτηκε την πρόταση. Εντάξει! Δεν κάνει γι΄ αυτή την θέση. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν θα σωθεί η παρτίδα αν φύγει ο κ. Χαρδούβελης.

Το ζητούμενο είναι να αλλάξει ρότα η κυβέρνηση και να επιστρέψει στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων. Να προσπαθήσει να αποτρέψει την πρόσκρουση του πλοίου στα βράχια.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρίξει τους τόνους. Δεν θέλουν να σκάσει η βόμβα στα χέρια τους και πολύ καλά κάνουν. Με την φόρα που έχουν πάρει τα πράγματα και με το δημοσιονομικό να είναι η μεγάλη απειλή, η χώρα βαδίζει σαν υπνωτισμένη προς την καταστροφή.

Δίχως επενδύσεις, δίχως νέες θέσεις εργασίας, δίχως ένα σχέδιο για το μέλλον, η χώρα αυτή είναι καταδικασμένη σε θάνατο. Είτε από την ανικανότητα των σημερινών κυβερνόντων, είτε από την απίστευτη ελαφρότητα της αριστεράς. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Τι κάνουν γι΄ αυτό οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Ζητούν να φύγει ο Γκίκας. Εύγε! Αν έχουν ανάστημα ας ζητήσουν την αλλαγή της πολιτικής. Ο Γκίκας είναι ένας "εύκολος στόχος". Να μην εξαντλούν την επαναστατικότητά τους στην περίπτωση ενός ανίσχυρου και άπειρου πολιτικά καθηγητή. Κρίμα...

Ο Γκίκας Χαρδούβελης έσκιζε τα μνημόνια πριν μερικές εβδομάδες; Ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν ο ανακόλουθος σε όσα υποσχεθήκαμε ως χώρα προς την Ευρώπη; Ο Γκίκας Χαρδούβελης διέλυσε με τον ΕΝΦΙΑ την μεσαία τάξη;

Ο ανασχηματισμός του περασμένου καλοκαιριού ήταν μία σκέτη τραγωδία κι αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Ας πούμε ότι υπάρχει άλλη μία ευκαιρία στο επόμενο χρονικό διάστημα. Κι ο λόγος δεν αφορά την προεδρική εκλογή. Άντε και βρήκαν τους 180, το οποίο εκ των πραγμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν θα μας φέρει ψωμί στο τραπέζι η εκλογή και δεν έχουμε να κερδίσουμε πολλά με μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει για μερικούς ακόμη μήνες την σημερινή της πολιτική. Το πολύ - πολύ να γίνει κάποιο ατύχημα επί των ημερών της και να φορτωθούμε ένα καθεστώς αλά Βενεζουέλα για πολλά - πολλά χρόνια.
------------------------------------------------
Πηγή: capital.gr-Θανάσης Μαυρίδης
------------------------------------------------