Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Κατασκευάζεται ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης χωρίς διόδια

Την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης χωρίς διόδια ανακοίνωσε σήμερα στο Ηράκλειο σε σύσκεψη βουλευτών-φορέων της Κρήτης ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοίδης. 



Κατασκευάζεται ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης χωρίς διόδια


Παράλληλα στη σύσκεψη που συγκάλεσε και μίλησε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου, του Αντιπροέδρου της Βουλής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων δημάρχων της Κρήτης, φορέων-υπηρεσιών, ο κ. Χρυσοχοίδης αναφέρθηκε στη δρομολόγηση του αεροδρομίου στο Καστέλι για το οποίο είπε ότι, στις 16 Δεκεμβρίου θα υποβληθούν οι τελικές προσφορές στη δεύτερη και τελευταία φάση του διαγωνισμού έτσι ώστε να υπάρξει ο ανάδοχος, και στις αρχές του επόμενου χρόνου στη Βουλή να υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή το έργου.

Ο Υπουργός αναφορικά με την βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και έως την ολοκλήρωση του νέου στο Καστέλι, ανακοίνωσε ότι άμεσα θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η επέκταση κατά 2000 τ.μ. του υφιστάμενου χώρου υποδοχής-αφίξεων του αεροδρομίου Ηρακλείου, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιβάτες. Ο Υπουργός αναφέρθηκε και σε άλλα έργα υποδομής του νησιού μετά από τοποθετήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων κ.α..

Ειδικότερα οι ανακοινώσεις του Υπουργού για τον ΒΟΑΚ, με την κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου χωρίς διόδια, ένα έργο παραχωρησιακό με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κεφάλαια ιδιωτικά και τραπεζικά, ικανοποίησαν τους παραβρισκόμενους.

Κατασκευάζεται ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης χωρίς διόδια

Ωστόσο όπως αναφέρθηκε η εξαγγελία Χρυσοχοίδη δικαιώνει την θέση της Περιφέρειας που εξαρχής δια του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη διεκδικεί τη δημιουργία του μεγάλου αναπτυξιακού έργου χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες με διόδια.
-------------------------------------------------------
Πηγή: Έθνος-Μανόλης Κοκολάκης
-------------------------------------------------------