Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Μεταφορά Κάδων Ανακύκλωσης στο Λιβάδι

Μεταφέρθηκαν τα κοντεϊνερ ανακύκλωσης στο Λιβάδι καθώς και ο κάδος μεγάλων αντικειμένων από τον χώρο δίπλα στο νεκροταφείο που βρισκόντουσαν σε νέα θέση της παλαιάς εγκατελελειμένης παιδικής χαράς στο Πάνω Λιβάδι.

Παράλληλα έχει αποσταλλεί σε όλους τους τοπικούς προέδρους επιστολή με την οποία τους γνωστοποιείται η πρόθεση του Δήμου να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος στο νησί όπου να τοποθετηθούν τα κοντέϊνερς αλλά και οι κάδοι των μεγάλων αντικειμένων έτσι ώστε να είναι μακρυά από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή αλλά και περιοχή που είναι παραπλήσια με καταστήματα η οιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.


Αυτό φυσικά θα διευκολύνει και την πληρέστερη συγκέντρωση από τα ειδικά οχήματα καθώς και την μεταφορά τους εκτός του νησιού.

Οπωσδήποτε η κίνηση της ανακύκλωσης είναι σημαντική για το νησί και υπενθυμίζουμε ότι : 

Όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να ανακυκλωθούν!
Οι κατηγορίες των προϊόντων που μπορούν να διαχειριστούν είναι οι μεγάλες οικιακές συσκευές, μικρές οικιακές συσκευές, εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καταναλωτικά είδη, φωτιστικά είδη, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων), παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, ιατροτεχνολογικά προϊόντα (εξαιρουμένων των εμφυτεύσιμων και μολυσμένων), όργανα παρακολούθησης και ελέγχου και συσκευές αυτόματης διανομής.

Οι ηλεκτρικές συσκευές που δεν δουλεύουν πια δεν είναι σκουπίδια μπορούν να συνεχίσουν να … ζουν μέσα από την ανακύκλωση!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ τις Ηλεκτρικές σου ΣΥΣΚΕΥΕΣ

•Εξοικονομείς Φυσικούς Πόρους
•Εξοικονομείς Ενέργεια!
•Σώζεις το περιβάλλον!
•Σώζεις την υγεία και το μέλλον των παιδιών σου!
•Νοιώθεις καλύτερα


και το βασικώτερο διατηρείς το νησί μας καθαρό και όμορφο, όπως πάντα, αποδεικνύοντας σε όλους ότι τα Κύθηρα σέβονται τον πολιτισμό και το περιβάλλον του.
---------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------