Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ελλιπώς στελεχωμένη η Υπηρεσία Δόμησης και Πολεοδομίας Δήμου Πειραιά. Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.



ΑΠΟ                                                                                                            07/11/2014
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ελλιπώς στελεχωμένη η Υπηρεσία Δόμησης και Πολεοδομίας Δήμου Πειραιά. Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Τις Υπηρεσίες Δόμησης και Πολεοδομίας Δήμου Πειραιά, Τομέα Β΄, επισκέφθηκε χθες 6 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.  
 
Η Πολεοδομική αυτή υπηρεσία (ελέω Καλλικράτη…) υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Πειραιά, αλλά εξυπηρετεί τους Δήμους Κορυδαλλού, Περάματος, Ύδρας, Αίγινας, Αγκιστρίου, Σπετσών, Κυθήρων, Αντικυθήρων και Πόρου (ως προς τον έλεγχο αυθαίρετων κατασκευών).

Η τόσο σημαντική αυτή Υπηρεσία είναι ελλιπέστατα στελεχωμένη με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και με παύση της λειτουργίας της! Ιδιαίτερα το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Δόμησης κινδυνεύει να σταματήσει να λειτουργεί πριν το τέλος του έτους εφόσον αποχωρήσουν οι δύο εναπομείναντες υπάλληλοι… Επίσης ελλιπώς στελεχωμένα είναι τα Τμήματα Τοπογραφικού, Πολεοδομικών Εφαρμογών και  Ελέγχου Κατασκευών. Αξίζει να σημειωθεί πως προ Καλλικράτη ήταν επανδρωμένη με 84 υπαλλήλους, ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 20 υπαλλήλους επιφορτισμένους με τα ίδια καθήκοντα.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών,    η ανεπαρκής διεξαγωγή των απαιτούμενων ελέγχων και οι σημαντικές απώλειες δημοσίων εσόδων.

Το μόνο θετικό είναι ότι οι εναπομείναντες υπάλληλοι καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να φέρουν στοιχειωδώς σε πέρας τα καθήκοντά  τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια   για την επαρκή στελέχωση της υπηρεσίας. 

Επίσης, θα καταβληθούν προσπάθειες να αλλάξει η (παράλογη από κάθε άποψη) διοικητική υπαγωγή στο Δήμο Πειραιά των αναγκών δόμησης της Περιφερειακής Ενότητας  Νήσων…