Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Ύδρα

ΑΠΟ                                                                                         17/11/2014
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Ύδρα

Ομόφωνα αντιτίθενται Δήμος και κάτοικοι της Ύδρας  στις διαδικασίες παραχώρησης του λιμανιού μέσω ΤΑΙΠΕΔ.  Αυτό έγινε απολύτως σαφές στην διάρκεια των επαφών του Αντιπεριφερειάρχη  Νήσων Παναγιώτη  Χατζηπέρου με το σύνολο των θεσμικών φορέων ,αλλά και με κατοίκους της νήσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο επισκέφθηκε την Ύδρα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του πολιούχου Αγ. Κωνσταντίνου των Υδραίων. Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο , Δημοτικούς συμβούλους και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Επιθεώρησε τα έργα που εκτελούνται στο νησί όπως είναι το υπό ανακαίνιση γήπεδο όπου διαπιστώθηκαν ελλείψεις (επικίνδυνες μάλιστα για την υγεία των αθλουμένων),  το λιμάνι του Καμινιού, τον Βιολογικό , την Αφαλάτωση , τον ΧΥΤΑ κλπ.

Το Σάββατο έγινε συγκέντρωση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο , Δημοτικούς Συμβούλους, φορείς και κατοίκους του νησιού όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα με κορυφαίο το θέμα του ξεπουλήματος του λιμανιού μέσω ΤΑΙΠΕΔ , το συγκοινωνιακό και ιδιαίτερα το θέμα του λιμανιού του Μετοχίου , το Ναύδετο για τα κρουαζιερόπλοια και γενικότερα η προβολή και η τουριστική ανάπτυξη του νησιού , η διαχείριση των απορριμμάτων και των υγρών αποβλήτων κλπ.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της παιδείας και των αθλητικών εγκαταστάσεων   και η δημιουργική απασχόληση που δεν υφίσταται στο νησί...

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για τη προώθηση των αιτημάτων των φορέων και των κατοίκων της Ύδρας.