Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από άγνωστα αίτια την Δευτέρα 3/11/2014 το μεσημέρι στην περιοχή Ορθόλιθος βορειοδυτικά του οικισμού Γερακαρίου Κυθήρων. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έδρασαν 5 πυροσβέστες με 2 πυροσβεστικά οχήματα του τοπικού Κλιμακίου Κυθήρων με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Πυραγό κ. Λάζαρο Κωνσταντίνου. 

Παρόντες από την πρώτη στιγμή επίσης οι Εθελοντές Πυροσβέστες, η Ομάδα Διάσωσης επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κυθήρων, κύριοι Γιώργος Κομηνός και Μαθιός Αγγελιουδάκης .ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Κατσανεβάκης Ιωάννης, ο Προιστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κύριος Κωνσταντίνος Στάθης και 3 άτομα από το μόνιμο και εποχιακό προσωπικό μαζί με την υδροφόρα του δήμου, καθώς και αρκετοί κάτοικοι των γύρω χωριών. 

Η περιοχή εξαιρετικά δύσβατη και το έργο κατάσβεσης δύσκολο.Οι άνεμοι αυτή την ώρα έχουν κοπάσει τελείως γεγονός που βοήθησε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς ενώ η νυκτερινή υγρασία λόγω νοτίων ανέμων συνεπικουρεί στην εκτόνωση των μικρών κατά τόπους υποβόσκουσων εστιών. 

Σύµφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς έχουν αποτεφρωθεί περίπου 100 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης. 
Αυτή την στιγμή η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό απόλυτο έλεγχο .

Στο σημείο όμως θα παραμείνουν όλη την νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης αλλά και άμεση καταστολή οιωνδήποτε μικρών εστιών. 

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο δήμος μερίμνησε για την σίτιση ( μεσημέρι -βράδυ) όλων αυτών που συμμετείχαν στην κατάσβεση και σε ότι άλλο κρίθηκε αναγκαίο.
-------------------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Ρεπορτάζ Τάκης Πολίτης 
-------------------------------------------------