Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η 30ή ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "PHILOXENIA"

Εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη ο 30ή Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης PHILOXENIA 2014. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν δεκάδες εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και οικονομικού κόσμου της Χώρας. 








Δυναμική φέτος και η παρουσία του Δήμου Κυθήρων που εκπροσωπείται στη Θεσσαλονίκη σε υψηλό επίπεδο από τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μηνά Κορώνη, την Αντιπρόεδρο κα. Μαρία Κασιμάτη, τη Δημοτική Σύμβουλο κα. Ειρήνη Βενέρη - Τραβασάρου, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Αντικυθήρων κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη, τον υπάλληλο του Δήμου κ. Π. Γιαννιώτη, αλλά και με τη ζωντανή παρουσία πολλών Κυθηρίων που είτε κατοικούν στη Θεσ/κη είτε βρέθηκαν επί τούτου για την έκθεση. 

Ο κ. Δήμαρχος με τους συνεργάτες του υποδέχθηκαν στο περίπτερο του Δήμου την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο κ. Δήμαρχος της προσέφερε ένα μπουκέτο σεμπρεβίβες. 










Λίγο αργότερα οι αιρετοί του Δήμου παρέστησαν στην επίσημη τελετή των εγκαινίων. 

Εκεί ο κ. Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργο Ορφανό, τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χρήστο Πάλλη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, τον πρώην Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, πολλούς Δημάρχους και στελέχη της αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα. 











Ειδικότερα, ο κ. Δήμαρχος έθεσε επιτακτικά στον κ. Πατούλη το καυτό ζήτημα της πολεοδομικής εξυπηρέτησης των Κυθήρων από την ΥΔΟΜ Πειραιά καθώς και τη συνεχιζόμενη απουσία αγροτικών ιατρών στα Ιατρεία της Χώρας και των Αντικυθήρων για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι η ΚΕΔΕ θα ασχοληθεί επίσημα με το θέμα άμεσα. 

Κατά τη διάρκεια των 4 ημερών της έκθεσης ο κ. Δήμαρχος θα πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις με tour operators και άλλους παράγοντες του τουρισμού.











-------------------------------------------------------
Φωτογραφίες Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου
-------------------------------------------------------