Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 100 ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ Τουριστική... ψήφος σε τρεις ελληνικές πόλεις

Τουριστική... ψήφος σε τρεις ελληνικές πόλεις
 
Τρεις ελληνικές πόλεις (Χανιά, Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη) περιλαμβάνονται στη λίστα της γνωστής εταιρείας τουριστικών αναζητήσεων Trivago με τις πόλεις που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει πολλά χρήματα (Βest Value Index).

Συγκεκριμένα, τα Χανιά βρίσκονται στην 25η θέση της λίστας με ποσοστό δημοτικότητας 95,79% και με μέση τιμή διανυκτέρευσης 70 ευρώ. Λίγο πιο κάτω, στην 39η θέση, συναντάμε το Ναύπλιο με ποσοστό δημοτικότητας 95,04% και μέση τιμή 87 ευρώ. Προς το τέλος της λίστας, που περιλαμβάνει εκατό πόλεις, και πιο συγκεκριμένα στην 95η θέση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με ποσοστό δημοτικότητας 90,07% και μέση τιμή δια. 

Το Best Value Index είναι ένας συνδυασμός του αλγορίθμου tHPI και του Index trivago Reputation Ranking. 

Το tHPI παραθέτει τις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ανά διανυκτέρευση, δίκλινου δωματίου στην trivago. To trivago Reputation Ranking παραθέτει τη λίστα αξιολόγησης των ξενοδοχείων με βάση τη δημοτικότητά τους στην trivago όπως αυτή προκύπτει από πάνω 140 εκατομμύρια κριτικές που προέρχονται από περισσότερα από 200 διαφορετικά booking sites.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η πόλη Μόσταρ στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ενώ ακολουθεί το Νόβι Σαντ στη Σερβία. Στην τρίτη θέση είναι η πόλη Λιγιάνγκ στην Κίνα και την πεντάδα συμπληρώνουν το Πλόβντιβ (Βουλγαρία) και το Σέγκεντ (Ουγγαρία).
-------------------------------------
Πηγή: Ημερησία-Δ. Μαλλάς
-------------------------------------