Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην εκπομπή LiveU της Πόπης Τσαπανίδου





Πειραιάς, 13 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων, 
Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην εκπομπή LiveU της Πόπης Τσαπανίδου

Μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Φεύγω από τα Μνημόνια δε σημαίνει πως επιστρέφω στις κακές συνήθειες του παρελθόντος»
 
Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, που ήταν μια αναγκαία διαδικασία προκειμένου να σταματήσει η επιζήμια εκλογολογία, ξεκινάει η διαπραγμάτευση για έξοδο από το Μνημόνιο  με σχέδιο, μέθοδο και συγκεκριμένη πρόταση. Το 2012 κανείς δεν πίστευε πως μόλις δυο χρόνια μετά, η κυβέρνηση θα μπορούσε να συζητήσει την έξοδο από τα Μνημόνια. Το 2012 πολλοί μιλούσαν για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ. Ας δούμε λοιπόν που ήμασταν τότε και που ήμαστε τώρα.   Φεύγω από τα Μνημόνια δε σημαίνει πως επιστρέφω στις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Φεύγω από το Μνημόνιο σημαίνει συνεχίζω τις μεταρρυθμίσεις, συνεχίζω τις διαρθρωτικές αλλαγές –και αυτή είναι η εγγύηση της Ελλάδας – και προχωρώ με προοπτική, μέσα στους δημοσιονομικούς κανόνες που η ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε άλλο σημείο ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε: «Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα χάρη στις θυσίες των πολιτών. Αυτό αποτυπώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού όπου προβλέπει φοροελαφρύνσεις και ρυθμούς ανάπτυξης 2,9% -κάτι που σηματοδοτεί την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Τέλος ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει μια σαφής θέση για το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Έχει περάσει από τη μονομερή διαγραφή του χρέους στην διαπραγμάτευση του χρέους. Αυτή τη διαπραγμάτευση κάνει τώρα η κυβέρνηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της θεσμικής της ιδιότητας. Δε μπορεί να προκαταλαμβάνει τη ψήφο των βουλευτών και να τους κατηγορεί για εξαγορά, ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό είναι κοινοβουλευτικά και πολιτικά απαράδεκτο».