Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΩΝΑΣΗΣ»

Το αεροδρόμιο των Κυθήρων από εδώ και στο εξής ονομάζεται "Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων: Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάση". Στο όνομα του υιού του Ωνάση.

Σήμερα 5 Οκτωβρίου 2014 τελέστηκαν τα εγκαίνια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ μετά του ιερού κλήρου ,παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου.

Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση από τον Αερολιμενάρχη κύριο Σαχτιάρη με την σημαντική βοήθεια του κυρίου Ζαχαρία Σουρή και του προσωπικού του αεροδρομίου.












Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν δια των εκπροσώπων της η Βουλή των Ελλήνων παρουσία του βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Α' Πειραιά κυρίου Κώστα Κατσαφάδου και του βουλευτού της ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτη Μελά, επίσης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Τάκης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος κύριος Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς επίσης και από την αξιωματική αντιπολίτευση οι κύριοι Κουκούλης και Πρωτοψάλτης.

Τιμητική παρουσία ο εκλεκτός προσκεκλημένος ο Αντιπρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση ο κύριος Ιωαννίδης.












Αξιόλογες και σημαντικές παρουσίες επίσης ήταν του πρέσβη της Ελβετίας, του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κυρίου Γεωργίου Κασιμάτη, του κυρίου Βύρωνα Δαπόντε ενός από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του αεροδρομίου το 1971.

Οι παραπάνω επίσημοι μίλησαν για την ιστορία του αεροδρομίου για την εξέλιξη του και την προσφορά του στην ανάπτυξη του τόπου.

Επίσης στην ομιλία του ο Αερολιμενάρχης μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον ευεργέτη του νησιού κύριο Χατζιπλή που κάλυψε τα έξοδα ανάθεσης ανέγερσης ανδριάντα.










Να αναφέρουμε εδώ δυο λόγια για τον νεαρό Αλέξανδρο Ωνάση ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Απριλίου 1948 από τον γάμο του Έλληνα κροίσου με την πρώτη του γυναίκα Αθηνά (Τίνα) Λιβανού.
Από τον ίδιο γάμο γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα η Χριστίνα Ωνάση.
Η μοιραία μέρα για τον νεαρό Ωνάση υπήρξε η Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 1973. Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Ηταν μόλις 25 ετών.









Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς τοπικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα της Αγίας Πελαγίας και προσφέρθηκαν εδέσματα σε όλους .
-------------------------------------------------------
Πηγή: AdelinFM - Ρεπορτάζ Τάκης Πολίτης
-------------------------------------------------------