Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ο Σαμαράς επισκέπτεται τα Αντικύθηρα και την περιοχή του Ναυαγίου των Αντικυθήρων

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου , ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το χώρο του περίφημου ναυαγίου των Αντικυθήρων .  Ο λόγος της επίσκεψης είναι ότι μία διεθνής ομάδα από Έλληνες, Αμερικανούς και Ελβετούς ερευνητές έχουν ξεκινήσει τις έρευνές τους στην περιοχή του ναυαγίου.
Η διεθνής ομάδα , η οποία έχει ήδη αρχίσει γεωφυσικές έρευνες με τη χρήση ανιχνευτών μετάλλων , έχει ως στόχο να ολοκληρώσει την έρευνά της μέχρι τις 15 Οκτωβρίου .

Την περασμένη εβδομάδα , οι ερευνητές άρχισαν τη χαρτογράφηση του ναυαγίου σε βάθος μέχρι 300 μέτρα . Η αποστολή τους ενισχύεται από ένα νέο , καναδικής κατασκευής σκάφανδρο που κοστίζει πάνω από € 1.500.000 .

Η ομάδα έχει ως στόχο να διερευνήσει τα απομεινάρια του πλοίου ελληνιστικής εποχής , ακριβώς εκεί που ανακαλήφθηκε ο μοναδικός Μηχανισμός των Αντικυθήρων.

Ο προηγμένος καναδικός καταδυτικός εξοπλισμός , που ονομάστηκε  « Exosuit , " δίνει στους δύτες μεγαλύτερη ευελιξία και τη δυνατότητα να παραμείνουν στο νερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα , χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από τη διαδικασία της αποσυμπίεσης .
Το κοστούμι , το οποίο ζυγίζει περίπου 530 λίβρες, είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου.

Μέχρι στιγμής , η ομάδα έχει συμπεράνει ότι το σκάφος που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών των Αντικυθήρων δεν μετέφερε μόνο απλά μια αρχαία αστρολογική συσκευή .
Μπορεί να μετέφεραν ανεκτίμητα έργα τέχνης , επίσης .

Εκείνο που είναι περισότερο ενδιαφέρον είναι ότι , ένα δεύτερο ναυάγιο ανακαλύφθηκε μόλις 250 μέτρα μακριά από το πρώτο .

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι τα δύο σκάφη θα μπορούσαν να ταξίδευαν μαζί .

Είναι κατανοητό ότι ένας δεύτερος μηχανισμός περιμένει την ανακάλυψη στο δεύτερο ναυάγιο
-------------------------------
Πηγή: greekreporter.com
-------------------------------