Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

«Καμία αλλαγή στα κριτήρια των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων»

Καμία αλλαγή στα κριτήρια των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, σήμερα, στον «Real FM», μίλησε για το θέμα των επανελέγχων στο Δημόσιο και στις από μετατροπή αορίστου χρόνου συμβάσεις εργασίας και έργου, τονίζοντας, πως δεν υπάρχει αλλαγή στα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου μονιμοποιήθηκαν 35.000 συμβασιούχοι, αποδίδοντας, παράλληλα, μομφή για το θέμα στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

«Το μόνο που ελέγχουμε είναι αν έγιναν μονιμοποιήσεις υπαλλήλων χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος. Κανένα κριτήριο δεν αλλάζει» τόνισε ο Υπουργός για να προσθέσει: 

«Ο μόνος λόγος που η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. αντιδρά είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια, ότι πολλοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για τη μετατροπή της σύμβασής τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

«Όταν ανέλαβα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όλη η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Εμείς προτάξαμε ένα δικό μας σχέδιο μεταρρυθμίσεων, πείσαμε για αυτό και, όπως βλέπετε, δεν υπάρχουν νέοι ποσοτικοί στόχοι για το 2015» συμπλήρωσε. 
-----------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------------------