Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ανεξέλεγκτα Ζώα και στα Κύθηρα

Με αφορμή το δημοσίευμα μας "Τροχαίο ατύχημα στο λιμανάκι στην Νεάπολη" ο κ. Γιώργος Καλλίγερος έγραψε τα έξής :

Δυο παρόμοιο ατυχήματα συνέβησαν πριν λίγο καιρό λίγο έξω απ' τον οικισμό του Καλάμου.

Στο ένα μάλιστα  ο άτυχος οδηγός δικύκλου τραυματίστηκε σοβαρά όταν του πετάχτηκε ένα μοσχάρι πάνω σε στροφή.

Η τοπική κοινωνία σε συζητήσεις ''του καφενείου'' σφύριζε αδιάφορα με φράσεις του στυλ ''και αν ήταν παιδί αντί για μοσχάρι θα το σκότωνε και αυτό;;''.

Μάλλον δεν κατάλαβαν ότι ο κίνδυνος μπορεί να χτυπήσει και τη δική τους πόρτα. Ούτε λόγος φυσικά για το παιδί που το χειρουργούσαν στη Σπάρτη.

Δεν ξέρω τι προβλέπει ο νόμος για τέτοιες περιπτώσεις και ποιός ευθύνεται (βάση νόμου). Ωστόσο κάποιοι, μαζί και εγώ, στον οικισμό του Καλάμου, προβληματιστήκαμε και με αφορμή το πιο πάνω συμβάν το αναφέρω εδώ,  μήπως και αποκτήσει δημοσιότητα.

Αυτό το ''ότι να ναι'' πρέπει να σταματήσει.  Δεν μπορεί ο καθένας να αφήνει τα ζώα του να αλωνίζουν στους δρόμους του νησιού και να πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να οδηγούμε με την ψυχή στο στόμα μήπως εμφανιστεί μια αγελάδα στην επόμενη στροφή.

Επιδιώκω με το παρόν κείμενο, την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και κάποιων ενδεχομένως αρμοδίων φορέων , προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Και για να μν θεωρηθεί ότι γράφω στην σκιά του κοινωνικού δικτύου, αν θέλετε δημοσιεύστε το και στο μπλογκ σας.
-------------------------------
Γιώργος Καλλίγερος
-------------------------------

ΣχόλιοΣελίδας :  

Συγχαίρουμε τον κ. Γιώργο Καλλίγερο για την δημοσίευση του αυτή και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι με το να αναφέρεις τα πράγματα που συμβαίνουν μοναδικό σκοπό έχει όσα είναι κακώς κείμενα και παράνομα να επανέλθουν σε φυσιολογική και έννομη κατάσταση. 

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ δυσφήμηση η κατηγορία έναντι ουδενός απλά είναι σωστές κινήσεις ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος και να μην ανεχόμαστε 4-5 πολίτες που επί σειρά ετών παρανομούν εις γνώση μας καταπατώντας κάθε δικαίωμα και κάθε δίκαιο όλων των υπολοίπων. 

Κάποτε αυτό πρέπει να τελειώσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ και η αστυνομική δύναμη τόπου να ενεργεί ανάλογα και να συμμορφώνει όλους τους παρανομούντες. Σκοπός της Αστυνομίας είναι η εφαρμογη των Νόμων σε όλες του τις μορφές.

Και κάτι τελευταίο η Αστυνομία δεν είναι δυνατόν με την παρούσα δύναμη να έχει μάτια σε όλο το νησί. 
Είναι και οι πολίτες υπεύθυνοι για ότι παράνομο συμβαίνει και δεν το αναφέρουν. 
Εάν δεν μάθουμε ότι σαν πολίτες είμαστε υπεύθυνοι τότε είναι περιττό να ονομαζόμαστε πολίτες και μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε παρέα με τα υπόλοιπα "ζωντανά".........
---------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------