Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή κ. Αναστασίας Χατζή - Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου Ποταμού Κυθήρων για τα θλιβερά γεγονότα

Τα όσα συνέβησαν την Τρίτη 14/10 το απόγευμα κατά την ώρα της αποχώρησης των παιδιών του Νηπιαγωγείου,  είναι γνωστά πια στην Κυθηραϊκή κοινωνία και δε χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτά. Άλλωστε έχουν γνωστοποιηθεί άμεσα σε όσους αρμοδίους ήμουν και είμαι  υποχρεωμένη από τη θέση μου να ενημερώνω.
  
 Όμως είναι πολύ λυπηρά και δυσάρεστα για το μικρό νησί μας. 

Ο επαγγελματισμός και ο σεβασμός στην παιδική ηλικία, πολύ περισσότερο στην προσχολική ηλικία πρέπει να είναι αυτονόητα για όλους και ιδιαίτερα για όσους έρχονται σε άμεση επαφή με αυτή (εκπαιδευτικούς, μεταφορείς).  Δυστυχώς τη ρήση  «μην κάνεις το δίκιο σου άδικο»  κάποιοι φαίνεται δεν την γνωρίζουν.
    
Το  ιδανικό της ελευθερίας  που εγώ και οι συνάδελφοί μου  νηπιαγωγοί προσπαθούμε καθημερινά να την μεταδώσουμε στα παιδιά, δεν ανέχθηκα ούτε και προτίθεμαι να ανεχθώ  ποτέ να την στερούν από αυτά,  ειδικά στο χώρο του σχολείου για οποιοδήποτε λόγο.
   
Λυπάμαι ειλικρινά για κάποιους  ανθρώπους με τους οποίους συνυπάρχω τα τελευταία 26 χρόνια, από τότε που  επέλεξα να γίνω Κυθήρια.
    
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους γονείς μας που άμεσα έτρεξαν δίπλα μας, και ιδιαίτερα το Μάνο Τριφύλλη που ως μέλος της Ένωσης γονέων του νησιού μας ήρθε από την πρώτη στιγμή.
   
 Ευχαριστώ επίσης το Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Ποταμού κύριο Δημήτρη  Ρένεση για την άμεση και καταλυτική παρέμβασή του καθώς και τον αστυφύλακα κύριο Ρένο Μαργαρίτη.
   
Επίσης εκφράζω θερμές ευχαριστίες και στο Σύλλογο γονέων του Νηπιαγωγείου Λιβαδίου για την τόσο συγκινητική ανακοίνωσή του.
   
Ευτυχώς σήμερα ξεκίνησαν οι μεταφορές των παιδιών του νησιού επιτέλους, κάτι που μάθαμε χθες το βράδυ από το διαδίκτυο. Εύχομαι ολόψυχα μια από εδώ και πέρα τουλάχιστον καλή σχολική χρονιά, με τα παιδιά μας υγιή και ελεύθερα και δωρεάν μεταφερόμενα στα σχολεία τους.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗ
Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου Ποταμού Κυθήρων